Lietuvos vyrų kvartetas plaukė 4x100 metrų kombinuotos estafetės atrankoje. Tačiau į elito aštuonetą mūsiškiams prasibrauti nepavyko – nuotolį jie įveikė per 3:36,75 min. ir antrame iš trijų plaukimų finišavo septinti.

Mūsų komandoje pirmasis nugara plaukė Danas Rapšys, vėliau į baseiną įšoko krūtine plaukęs Andrius Šidlauskas, iš jo estafetę perėmė plaukimo peteliške atstovas Deividas Margevičius, o distanciją užbaigė laisvuoju stiliumi plaukęs Simonas Bilis.

Bendroje įskaitoje jie užėmė 17-ą vietą tarp 21-os atrankoje startavusių rinktinių. Paskutiniai šį kartą liko mūsų kaimynai latviai.

Kiek nelauktai į finalą neprasibrovė vienais iš favoritų laikyti australai, kurie paskutiniame plaukime 0,08 sek. pralaimėjo konkurencinę kovą Baltarusijos plaukikams.

Lietuvos rinktinei šiose pirmenybėse liko dar vienas plaukimas. Tačiau ne bet koks, o finalinis – Rūta Meilutytė sekmadienį 18.32 val. dėl medalių kovos plaukdama 50 metrų krūtine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)