Paplūdimio tinklinio „vikingais“ pavadinti norvegai pademonstravo įspūdingą formą viso turnyro metu ir po 21 metų pertraukos padovanojo Norvegijai Europos pirmenybių auksą. 1997 metais Europos čempionate nugalėjo Andre Kjemperudas bei Vegardas Hoidalenas.

Vos 21-erių A. B. Molas ir metais vyresnis C. S. Sorumas finale 2-0 (21:17, 21:13) nugalėjo Latvijos paplūdimio tinklinio žvaigždes Janį Šmedinį ir Aleksandrą Samoilovą.

A. B. Molas, kurio seneliai yra olandai, finale visus sužavėjo savo įspūdingais blokais.

„Tinklinį žaisti niekada nėra lengva ir tokio kelio mes nesitikėjome. Mes abejuose setuose žaidėme super gerai. Varžovus spaudėme visą mačą, – po finalo sakė A. B. Molas. – Visada norime laimėti, visada esame susikaupę iki paskutinio taško. Tai yra mūsų stiprybė. Jaučiuosi nerealiai. Dabar turėsime keletą dienų poilsio ir pradėsime galvoti apie kitas kovas. Nepaisant pergalės, mes norime toliau tobulėti. Mes vis dar neišnaudojome viso savo potencialo. Manau, kad mes galime žaisti dar geriau ir to sieksime“.

„Galbūt rezultatas rodo, kad pergalė buvo lengva, tačiau laimėti niekada nebūna paprasta. Niekada nežinai, kaip viskas gali pasikeisti bet kuriuo momentu. Taip pat saulė labai švietė į akis ir šiek tiek trukdė žaisti“, – įspūdžiais dalinosi C. S. Sorumas.

A. Samoilovui ir J. Šmediniui tai buvo ketvirtas pralaimėtas Europos čempionato finalas per šešerius metus.

„Esu patenkintas, kad patekome į finalą, bet rezultatas džiaugsmo nesuteikia. Varžovai žaidė tiesiog nuostabiai, todėl jie nusipelnė pergalės“, – teigė J. Šmedinis.

Ši Latvijos pora yra 2015 metų Europos čempionė, o 2013, 2014 ir 2017 metais pelnė sidabro medalius.

Bronzos medaliai atiteko ispanams Pablo Herrerai ir Adrianui Gavirai. Mažajame finale jie 2-0 (21:17, 21:13) įveikė rusus Konstantiną Semenovą ir Ilją Lešukovą.

Šių metų Europos paplūdimio tinklinio čempionate debiutavo Lietuvos vyrų pora – Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis. Jie grupėje pralaimėjo tris susitikimus ir nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Dideliam vietos sirgalių džiaugsmui, moterų čempionate nugalėjo olandės Sanne Keizer ir Madelein Meppelink. Jos finale kiek netikėtai 2-0 (21:16, 26:24) įveikė šveicares Tanją Huberli ir Niną Betschart.

Bronzos medalius iškovojo čekės Marketa Slukova bei Barbora Hermannova.

Pirmą kartą Senojo žemyno pirmenybės vyko net penkiuose miestuose.

Kitais metais čempionatą surengs Maskva (Rusija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)