Per penkerias atrankos rungtynes Latvija iškovojo keturias pergales ir tapo nebepavejami trečioje vietoje esantiems Olandijos rankininkams. Latvijos nacionalinei komandai tai pirmas toks pasiekimas šalies istorijoje.

Prieš savaitę šios rinktinės lyderis Dainis Krištopanas su „Vardar“ (Makedonija) klubu tapo ir Čempionų lygos nugalėtoju. Rungtynėse su Slovėnija būtent D. Krištopanas ir pelnė lemiamą įvartį, leidusį išplėšti istorinę pergalę. Iš viso tame mače latvių milžinas pelnė net 13 įvarčių.

Kol Latvijos rankinis šventė istorinį pasiekimą, į Palangą užsakomuoju skrydžiu atvyko žvaigždžių perpildyta Prancūzijos rinktinė, ketvirtadienį kovosianti su lietuviais. Mačas nuo 19 val. vyks Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Dukart olimpiniai, šešis kartus pasaulio ir trissyk Europos čempionai vietos finaliniame čempionato etape dar neturi. Per jau sužaistas ketverias rungtynes prancūzai iškovojo tris pergale, patyrė vieną pralaimėjimą ir šiuo metu dalinasi pirma vieta grupėje su portugalais.

Vienintelį pralaimėjimą ekspertais vadinama Prancūzijos rinktinė šiame atrankos cikle patyrė balandį, kuomet išvykoje 27:33 nusileido Portugalijos rankininkams. Po trijų dienų atsakomosiose šių komandų rungtynėse Prancūzijoje būsimi lietuvių varžovai pergalę pasiekė didesnių įvarčių skirtumu (33:24), todėl portugalus lenkia pagal tarpusavio įvarčių santykį.

Nors net ir pralaimėjus abejas likusias rungtynes Prancūzijos rinktinė greičiausiai žemiau antros vietos nenukristų, tačiau praėjusio Europos čempionato bronzos laimėtojų tikslas vienas – pirma vieta grupėje.

Šį sezoną trys Prancūzijos klubai varžėsi stipriausioje Europoje čempionų lygoje – PSG, „Nantes“ ir „Montpellier“. Vis dėlto šiemet nė vienai iš Prancūzijos komandų nepavyko prasibrauti į finalo ketverto etapą. Jono Truchanovičiaus atstovaujama „Montpellier“, kuri gynė pernai iškovotą trofėjų, krito dar grupių etape, o PSG ir „Nantes“ pasirodymą baigė ketvirtfinalyje.

Būtent iš šių trijų ekipų suformuotas ir Prancūzijos rinktinės branduolys. Didžiausios Prancūzijos rinktinės žvaigždės, kurias ketvirtadienį bus galima išvysti Klaipėdoje, yra Lukas Karabatičius, atletiškąsis Dikas Memas bei Nedimas Remili.

Vis dėlto bene didžiausias Prancūzijos rinktinės autoritetas yra vyriausiasis komandos treneris Didieras Dinartas. Kaip žaidėjas puikia gynyba garsėjęs beveik dviejų metrų ūgio prancūzas praeityje du kartus tapo olimpiniu čempionu (2008 ir 2012 metais).

Prancūzijos rankinio rinktinė Lietuvoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)