Už šias pataisas balsavo 60 debutatų, du pasisakė prieš, 12 susilaikė.

Latvijos sportininkams nuo šiol neleidžiama dalyvauti Ukrainą puolančių valstybių nacionaliniuose čempionatuose ir taurių varžybose, taip pat tarptautinėse lygose, kuriose daugiau nei pusę dalyvių sudaro Rusijos ir Baltarusijos atstovai.

Pataisos liečia ne tik sportininkus, bet ir trenerius, aptarnaujantį personalą. Be to, atletams uždrausta bendradarbiauti su sporto agentais iš Rusijos ir Baltarusijos.

Įstatymo nepaisantiems asmenims bus neleidžiama atstovauti Latvijos rinktinėms, jie negalės pretenduoti į valstybės ar savivaldybių finansinę paramą.

Teisinio reguliavimo pakeitimai užkirs net teorinę galimybę Rygos „Dinamo“ klubui varžytis kito sezono Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL), iš kurios komanda ir pati pasitraukė prasidėjus karui Ukrainoje.

Pataisos taip pat apriboja galimybes kitų valstybių piliečiams eiti pareigas vykdančiuosiuose Latvijos sporto federacijų organuose.

Primename, kad Lietuvoje panašių sankcijų nėra paskelbta – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) tik rekomendavo sporto federacijoms, klubams ir sportininkams nutraukti visus ryšius su Rusija ir Baltarusija, taip pat pagal išgales padėti ukrainiečiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją