B grupės rungtynėse Latvija 2:4 (2:2, 0:2, 0:0) nusileido JAV ledo ritulininkams.

Jei pirmajame kėlinyje abi komandos keitėsi įvarčiais, o latvių gretose pasižymėjo Mikas Indrasis ir Renaras Krastenbergas, vėliau ritulys jau skriejo tik į šeimininkų vartus.

Pergalingais tapo antrajame kėlinyje amerikiečių Trevoro Moore'o ir Matthew Benierso pelnyti įvarčiai.

Tai buvo ketvirtojo turo rungtynės, o po kurio JAV (9 tšk.) pakilo į antrąją grupės poziciją, o Latvija (7 tšk.) smuktelėjo į ketvirtąją.

Pirmoje atsidūrė pasaulio čempionų titulą ginantys suomiai (10 tšk.), kurie ketvirtadienio vakarą 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) nugalėjo be taškų liekančią autsaiderę Italiją.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Tuo metu A grupėje užfiksuotas gana netikėtas sutriuškinimas. Iki šiol be pralaimėjimų žygiavusi Slovakija (9 tšk.) ketvirtojo turo rungtynėse net 1:8 (0:1, 0:3, 1:4) nusileido Šveicarijai (9 tšk.).

Po du įvarčius šveicarams pelnė Gregory Hofmannas ir Romainas Loeffelis.

Net penkis įvarčius šveicarai įmušė žaisdami daugumoje, o dėl taisyklių pažeidimų Slovakijos rinktinė užsidirbo net 60 baudos minučių (šveicarai – 8). Dabar net trys komandos – Šveicarija, Slovakija ir Rusija – savo sąskaitose turi po 9 taškus.

Kitose grupės rungtynėse dar vienas krachas ištiko Švedijos rinktinę, kuri per ketvirtą kėlinį praleido keturis įvarčius ir 2:4 (2:0, 0:0, 0:4) pralaimėjo Čekijai.

Į ketvirtfinalio etapą pateks po keturias geriausias grupių komandas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)