Rusijos sportininkai sunerimę. Dėl įsisenėjusių dopingo skandalų kaimyninės šalies lengvosios atletikos federacija yra laikinai pašalinta iš Tarptautinės lengvosios atletikos asociacijos (World Athletics) ir iki liepos pirmos turi sumokėti 11,6 mln. JAV dolerių dydžio baudą.

Kol kas rusai tarptautinėse varžybose galėtų dalyvauti tik kaip neutralūs atletai, tačiau jeigu bauda nebus sumokėta, jie greičiausiai netektų net ir tokios galimybės.

Kaip gelbėjimosi šiaudo sportininkai griebėsi galimybės sulaukti papildomo dėmesio iš V. Putino, galimai galinčio paskubinti krizės suvaldymą.

„Per šį periodą ne kartą pasikeitė Rusijos sporto ministras, šalies olimpinio komiteto vadovas ir šalies lengvosios atletikos federacijos vadovas. Visą šį laiką mes reguliariai girdėjome, kad Rusijos sportininkams apsaugoti jau padaryta, yra daroma ir bus daroma viskas, kas tik įmanoma.

Tačiau dabar, po penkerių metų istorijų, lengvaatlečiai nebetenka galimybės demonstruoti savo potencialą, o artimiausiu metu šalies lengvoji atletika apskritai gali būti išbraukta iš tarptautinių sąrašų“, – į V. Putiną kreipėsi lengvaatlečiai.

„Mūsų nerimas susijęs su tuo, kad šalyje yra daugybė sporto struktūrų, bet mes nematome konkretaus išlipimo iš krizės plano. Jau praleidome 2016-ųjų olimpines žaidynes, egzistuoja reali galimybė praleisti ir Tokijo olimpiadą.

Klausimas, kurį mes keliame, susijęs ne tik su mūsų karjeromis – jos anksčiau ar vėliau baigsis. Tai susiję su visa Rusijos lengvąja atletika. Esame atsidūrę ant jos sunaikinimo ribos“, – nerimavo M. Lasicikienė su kolegomis.

Įsisenėję dopingo skanadalai susiję ne tik su Rusijos lengvąja atletika, bet ir su kitomis sporto šakomis, šalies Antidopingo federacija. Lengvosios atletikos federacija itin griežtai yra nubausta dėl šuolininko į aukštį Danilo Lysenkos dokumentų falsifikacijos ir kitų atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)