Šiais metais prie tradicinio renginio organizatorių prisidėjo parakartė organizacija „I Karate – Global Lietuva“. Tai reiškia, kad pirmą kartą Lietuvoje kiokušin karatė varžybose dalyvaus ir negalią turintys sportininkai.

„Mūsų čempionato metu dalis surinktų lėšų visada skiriama padėti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, – pasakojo asociacijos „Let‘s Join“ vadovas Tomas Zienius, neseniai tapęs Lietuvos katos rungties čempionu. – Šiais metais žengiame didelį žingsnį į priekį ne tik mūsų varžyboms, bet ir visai sporto šakai Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad į kiokušin karatė turnyrą pavyko integruoti ir negalią turinčių žmonių varžybas – bus patiestas tatamis, kuriame katos rungtyje varžysis regos ir intelekto negalias turintys parakaratė sportininkai.“

Labdaringame turnyre, kurį iš dalies finansuoja Kauno miesto savivaldybės projektas „Iniciatyvos Kaunui“, dalyvaus per 600 dalyvių, tarp jų bus ne tik lietuviai, bet ir svečiai iš Belgijos.

„Mūsų renginys yra ir sporto varžybos, kuriose kovoja stipriausi Lietuvos kiokušin karatė meistrai, bet socialinė iniciatyva. Kviečiu visus kauniečius ir miesto svečius kovo 4-ąją užsukti į sporto halę ir tiek palaikyti sportininkus, tiek prisidėti prie labdaros įsigyjant turnyro arba R. Kaukėno paramos grupės atributikos“, – sakė T. Zienius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją