Paklaustas kaip jaučiasi po didžiausios savo karjeros pergalės Labanauskas neslėpė džiaugsmo, tačiau išgirdęs klausimą apie vos tris lietuvį nuo pasaulio čempiono titulo skiriančius žingsnius kaunietis neskubėjo kelti sau aukščiausių tikslų.

„Jausmas, žinoma, puikus. Esu tarp aštuonių pajėgiausių šio turnyro dalyvių, tai labai džiugina. Tačiau kitas etapas laukia labai sudėtingas – turėsiu susitikti su šiuo metu pajėgiausiu pasaulio žaidėju. Šiuo metu noriu trumpam atsitraukti ir susikaupti artėjančiai dvikovai. Šiuo metu tikrai negalvoju apie pusfinalį ar finalą.

Įveikti Michaelą van Gerweną bus labai sunku, tačiau jeigu jis nesužais aukščiausiu lygiu, o man pavyks pademonstruoti visas savo galimybes, galbūt mūsų lauks gera kova.

Nežinau, ar pajėgsiu jį įveikti, niekada nesu su juo varžęsis. Bet, žinoma, tikiuosi tai padaryti, nors lengva tikrai nebus. Tačiau tikiu, kad tai įmanoma. Jei netikėčiau – kam išvis žaisti smiginį?“

Jungtinėje Karalystėje vykstančiame turnyre pirmuoju ketvirtfinalį pasiekusiu Lietuvos smiginiu žaidėju tapęs Labanauskas sulaukė ir klausimo apie savo grafiką šventinėmis dienomis. Vienas iš konferencijoje dalyvavusių žurnalistų pasiteiravo kaip Dariui pavyko atšvęsti Kalėdas Londone, tačiau lietuvis atskleidė, jog įtemptoje dienotvarkėje rado galimybę aplankyti gimtinėje likusius šeimos narius.

„Buvau grįžęs namo, parskridau į Londoną prieš porą dienų. Kalėdos buvo įprastos – poilsis, maistas, stalas, šeima, žaidimai su vaikais. Šiomis dienomis daug nesitreniravau, tačiau dar iki jų skyriau labai daug laiko pasiruošimui. Manau, kad tą pavyko parodyti šiandien.“

82-ą vietą pajėgiausių pasaulio smiginio žaidėjų sąraše užimantis 43-ejų metų Labanauskas savo pasirodymo dėka gerokai sustiprins savo pozicijas tarp geriausių planetos žaidėjų. Paklaustas ar po tikėtino patekimo į Top-64 lietuvis tikisi prasibrauti ir tarp pirmųjų 32 sąrašo narių kaunietis teigė šiuo metu apie tai negalvojantis.

„Net nežinau ar šiuo metu man įmanoma prasibrauti į Top-32. Šiuo metu neseku savo reitingo, neskaičiuoju gautų taškų. Tą padaryti planuoju turnyrui pasibaigus. Tačiau jei man pavyks perkopti šią ribą, be abejo, būsiu labai laimingas“.

Labanausko ir van Gerweno dvikova įvyks sekmadienį, 21:00 Lietuvos laiku.

D. Labanausko patekimas į ketvirtfinalį yra geriausias rezultatas Lietuvos smiginio istorijoje. Nė vienas mūsų šalies sportininkas iki šiol nebuvo pasiekęs ir aštuntfinalio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)