Mūsų sportininkėms šį kartą labai prastai susiklostė pirmosios trys rungtys. Po jų L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė buvo 14-ta, o kitos merginos - trečiajame dešimtuke.

Prieš kombinuotąją rungtį L. Asadauskaitę-Zadneprovskienę nuo trečiosios vietos skyrė net 55 sekundės ir netrukus paaiškėjo, kad tokios persvaros panaikinti negali net olimpinė čempionė. Lietuvos sportininkė kombinuotoje rungtyje, tradiciškai, buvo geriausia, bet pavyko pakilti tik iki 5-osios vietos.

Iš viso L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė finale surinko 1315 taškų. Europos čempione tapo vokietė Lena Schoneborn (1361), apenkusi ukrainietę Viktoriją Terešuk (1344) ir Rusijos atstovę Donatą Rimšaitę (1337). Ketvirta liko po 3 rungčių pirmavusi prancūzė Elodie Clouvel (1328).

K. Gužauskaitė finale surinko 1239 taškus ir užėmė 23-ią vietą, L. Batulevičiūtė su 1215 taškų liko 26-a, o tik 2 rungtis užbaigusi G. Venčkauskaitė (439) - 36-a. Gintarei itin nepasisekė prieš jojimo rungtį - dar apšilimo metu žirgas patempė kaklo raumenį ir jam nebuvo leista dalyvauti varžybose. Pagal šiuolaikinės penkiakovės varžybų taisykles Lietuvos atstovei keisti žirgą nebuvo galima, todėl už jojimo rungtį jai buvo skirti 0 taškų. Po tokios nesėkmės treneriai nusprendė, kad bėgimo rungtyje G. Venčkauskaitei startuoti neverta, ir sportininkė pasitraukė iš varžybų.

Komandinėje įskaitoje Lietuvos sportininkės surinko 3769 taškus ir užėmė 5-ą vietą. Čempionėmis tapo vokietės (3912), antrąją vietą užėmė ukrainietės (3911), trečiąją - italės (3882), ketvirtąją - britės (3858).

Sekmadienį Vengrijoje vyks vyrų varžybų finalas, kuriame dalyvaus Justinas Kinderis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)