J. Kinderis pelnė 197 taškus (tapo pasaulio čempionu, pasaulio taurės finale buvo antras, o etape Vengrijoje – septintas). Antroji vieta atiteko prancūzui V. Pradesui (197 taškai), o trečioji – vengrui A. Marosiui (190).

L. Asadauskaitė pelnė net 201 tašką (tapo pasaulio čempione, užėmė 4-tą vietą pasaulio taurės finale ir buvo antra etape Brazilijoje). Antroji ir trečioji vieta atiteko ukrainietėms V. Tereščiuk (195) ir Ž. Buriak (190).

Šiuo metu sportininkai ruošiasi ateinančiam sezonui. J. Kinderis dalyvauja parengiamojoje stovykloje JAV. „Šį sezoną galiu įvertinti kaip geriausią savo karjeroje. Prieš prasidedant sezonui tikrai negalvojau, kad galiu būti pirmas pasauliniame reitinge. Tai rodo, kad pasaulio čempionatas nebuvo tik atsitiktinumas, nes reitingas skaičiuojamas iš triju geriausių startų“, - džiaugėsi J. Kinderis.

2013 metai buvo itin sėkmingi Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijai ir sportininkams. Trečią kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje penkiakovės pasaulio čempionu asmeninėje įskaitoje tapo J. Kinderis. Prieš tai du kartus čempionu asmeninėje įskaitoje buvo tapęs Andrejus Zadneprovskis ir vieną kartą Edvinas Krungolcas.

J. Kinderio sąskaitoje tai - antras individualios rungties medalis pasaulio čempionate. 2010 metais Kinijoje jis užėmė trečią vietą, o komandinėje įskaitoje tapo čempionu.

Olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė savo kolekciją papildė taip pat pasaulio čempionato aukso medaliu. 2007 metais pasaulio čempionate ji buvo trečia, 2009 metais užėmė antrą vietą, o 2011 metais – trečią.

Lietuvos jaunių merginų komanda šiemet tapo pasaulio vicečempionėmis (Ieva ir Emilija Serapinaitės, Aurelija Tamašauskaitė), o asmeninėje įskaitoje I. Serapinaitė tapo pasaulio jaunių čempione. Taip pat jos tapo 2013 metų Europos čempionėmis estafečių varžybose.

J. Kinderis Lietuvos sporto žurnalistų rinkimuose buvo išrinktas Metų sportininku, o L. Asadauskaitė užėmė antrąją vietą geriausių Metų sportininkių rinkimuose.