„Mūsų pergalės bus skirtos mažiesiems, kovojantiems su klastingais sveikatos priešais.

Man pačiam būnant trejų ar ketverių metų teko gulėti onkologinėje ligoninėje įtariant baisią ligą. Laimė, įtarimas nepasitvirtino. Tačiau ir šiandien, praėjus kone 30 metų, prieš akis matau tą ligoninę, palatas, sergančiuosius, medikus. Kai pats esi pajautęs šį žmonijos siaubą, to jausmo neužmirši visą gyvenimą. Labai kilni, humaniška R. Kaukėno paramos fondo veikla negali palikti abejingų ir kitų. Mūsų, kurčiųjų, bendruomenė, taip pat patyrusi kiek kitokią gyvenimo rykštę, nusprendė pergalėmis, gražiu žaidimu palaikyti ir fonde triūsiančius darbštuolius, ir mažuosius ligonius. Kviečiu, kad šią gražią iniciatyvą palaikytų, paremtų visa Lietuvos visuomenė. Nes mes galime padėti mažiesiems ligoniams. Tad kviečiu visus nebūti abejingais“, – kalbėjo Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto prezidentas Edvinas Kriūnas.

Į Europos čempionatą kurčiuosius krepšininkus išlydėti atvyko buvę ilgamečiai Lietuvos rinktinės žaidėjai, dvyniai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai.

Pasak fondo įkūrėjo R. Kaukėno, šiomis dienomis viešinčio Portugalijoje, sportininkai, aktoriai, muzikantai, fondo savanoriai, draugai mažiesiems kovotojams už savo gyvybę padeda patirti magiškas akimirkas, papuošia jų veidus šypsenomis.

„Mes teikiame pagalbą sunkiai sergantiems vaikams ir jų šeimoms, aprūpiname juos reikalinga medicinine įranga, nekompensuojamais medikamentais, įgyvendiname svarbius gydymus ir operacijas bei pildome slapčiausias vaikų svajones. Esame nepaprastai laimingi, kad kone prieš dešimtmetį fondas, gimęs padėti ir kurti geras emocijas tiems, kurie grumiasi su gyvybiškai pavojingomis ligomis, realizavosi, – pasidžiaugė R. Kaukėnas. – Mūsų fondo bendruomenę nuolat papildo žmonės, norintys visokeriopai prisidėti prie sunkiai sergančių vaikų – kai kurie prisideda savo dėmesiu, laiku, fizine pagalba ar finansais. Esame dėkingi Lietuvos kurčiųjų krepšinio rinktinėms, kurių nariai patys susidurdami su sunkumais ištiesia pagalbos ranką tiems, kuriems yra sunkiau. Dėkojame visiems, kurie prisideda ir negaili teigiamų emocijų susitikimų su vaikais metu, džiaugsmo, juoko. Visos šios emocijos leidžia bent trumpam pamiršti kamuojančias ligas ir skausmus. Tai tarsi papildomi vaistai, papildomas ginklas kovoje su onkologinėmis ligomis.“

Kurčiųjų rinktinės aprangą papuošė šūkis „Let’s join the fight together“ („Prisijunkime prie kovos kartu“).

Prieš trejus metus du kiokušin karatė kovotojai Linas Jonika ir Tomas Zienius, įkūrę asociaciją „Let‘s join“, kartu su R. Kaukėno paramos fondu ėmė puoselėti kilnią socialinės bendrystės veiklą.

„Asociacija „Let‘s join“ su R. Kaukėno paramos fondu yra draugai ir partneriai, siekiantys bendro tikslo. Kai pradėjome bendrauti su fondu, sugalvojome šūkį, jungiantį sergančius vaikus ir sportininkus, – pasakojo L. Jonika. – Abiejose stovyklose esantys žmonės yra panašūs, nes jie – kovotojai. Kiokušin karatė atletai nusprendė siekti ne tik medalių, bet ir kovoti dėl sergančių vaikų. Vystydami kilnią veiklą, pagaminome džemperius, marškinėlius su tuo šūkiu, kuriuos įsigydami žmonės finansiškai paremia fondą. Dalyvauti akcijose kviečiame sporto atstovus. Malonu, kad Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto prezidentas E. Kriūnas su savo bendruomenės sportininkais išgirdo šūkį „Let’s join the fight together“ ir nusprendė prisijungti prie bendros iniciatyvos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją