Anot Lietuvos buriuotojų sąjungos generalinio sekretoriaus ir „Kuršių marių regatos” organizacinio komiteto pirmininko Lino Tamkvaičio, pirmos vėją pagavo ir pirmyn išsiveržė jachtos, buvusios Kuršių Nerijos pusėje, mažiau pasisekė laukusiems prie rytinio marių kranto.

III etape plaukimas maršrutu Nida – Ventės ragas (A distancijos jachtoms papildomai priartėjant prie Rusijos sienos) – Pervalka – Nida vyko sklandžiai. Jachtos, genamos maždaug 7-8 m/s vėjo, plaukė greitai ir finišavo laiku – tarp 16 ir 17 val.

Absoliučiai greičiausia jachta „Kuršių marių regatos“ III etape pripažinta „Jigy Jigy Somi“, kuri pirmauja ir bendroje įskaitoje po 3 etapų.

Greičiausiai III etapą pagal perskaičiuotą laiką A distancijoje įveikė jachta „Vasara“ (bendroje įskaitoje po 3 etapų pirmauja „Nida“).

Pagal perskaičiuotą laiką B distancijoje III etape nugalėjo „Verdenė“, kuri po 3 etapų yra įsitvirtinusi ir bendros įskaitos pirmoje vietoje.

44-os Kuršių marių regatos etapų rezultatai liudija vis stiprėjančią kovą ne tik dėl trijų pagrindinių prizų. 52 buriuotojų įgulos tarpusavyje varžosi ir aštuoniose grupėse, į kurias jachtos skirstomos pagal techninius parametrus.

Kaip pasakojo L. Tamkvaitis, aršiausia sportinė kova kasmet verda 0 grupėje, kur RS-280 klasės jachtomis varžosi vieni profesionaliausių Lietuvos buriuotojų bei tarptautinių regatų čempionai.

„44-oje Kuršių marių regatoje“ šios jachtos varžosi ne tik dėl regatos nugalėtojų vardo. „Kuršių marių regata“ RS-280 klasės jachtoms – vienas iš buriavimo varžybų „ASUS RS-280 jachtų klasės taurė 2011“ etapų.

0 grupėje „Kuršių marių regatos“ III etape nugalėjo „Raganosis - Finasta“, po kurios išsirikiavo „Hornas“ ir praėjusių metų greičiausia jachta „Arabela“. Po trijų plaukimų šioje grupėje lyderis yra „Raganosis-Finasta“.

III etapo rezultatai:

Absoliučiai greičiausios jachtos III etape:

I. JIGY JIGY SOMI (kap. Šarūnas Sodeika, Vilnius) - 5 val. 54 min. 51 sek.;
II. RAGANOSIS FINASTA (kap. Saulius Pajarskas, Kaunas) - 6:12:33;
III. HORNAS (kap. Šarūnas Abraitis, Kaunas) - 6:14:25.

Greičiausios jachtos pagal perskaičiuotą laiką* III etape (Didžioji taurė):

I. VASARA (kap. Algirdas Žižys, Nida) - 5:09:34;
II. VĖTRA (kap. Linas Baublys, Vilnius) - 5:12:04;
III. RASA (kap. Juozas Gordevičius, Vilnius) - 5:17:18.

Mažosios taurės greičiausios jachtos pagal perskaičiuotą laiką* III etape:

I. VERDENĖ (kap. Gražvydas Lukoševičius, Kaunas) - 4:10:45;
II. VILMA (kap. Vytis Dudonis, Vilnius) - 4:13:36;
III. GILIJA (kap. Saulius Urba, Kaunas) - 4:14:44.

Daugiau rezultatų – Lietuvos buriuotojų sąjungos puslapyje www.lbs.lt

* - „Pagal perskaičiuotą laiką“ reiškia tai, kad kiekvienos jachtos distancijoje sugaištas laikas yra koreguojamas, atsižvelgiant į jachtos ypatybes. Pagal „ORC Club“ ir „ORC International“ matavimus, jachtoms suteikiamas sportinis balas (koeficientas), iš kurio dauginamas realiai sugaištas distancijoje laikas ir gaunamas perskaičiuotas laikas. Taip suvienodinamos skirtingų jachtų galimybės ir akcentuojamas sportininkų meistriškumas, o ne laivų techniniai parametrai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją