Įdomiausia kova vyko antrojoje grupėje, kur dėl pirmosios vietos grumiasi daugkartinių Lietuvos čempionų vadovaujamos vilniečių jachtos "Fuji-Vasara" (kapitonas Algirdas Žižys) ir "Vėtra" (kapitonas - Linas Baublys). Dabar jos turi vienodai taškų, tačiau "Fuji-Vasara" yra laimėjusi sudėtingiausiąjį antrąjį etapą ir turi šiokią tokią pirmenybę.

Kauniečių "Fuji-Neris" (kapitonas - Gintautas Mincė) po trijų etapų pirmojoje grupėje tapo faktiškai nepavejama. Tuo tarpu pasaulio ir Europos čempionas Raimondas Šiugždinis su jachta "Arabela" nulinėje grupėje atsilieka nuo "Raganosio" ir užima antrąją vietą.

"Nepaisant viso plaukimo metu kepinusio karšio ir labai nedidelio vėjo, etapas buvo ir sportiškai įdomus, ir malonus akiai. Papildomo adrenalino jachtų lenktynių gerbėjams suteikia ir tai, kad pamažu ima aiškėti lyderiai", - sakė regatos organizacinio komiteto vadovas Linas Tamkvaitis.

Po trijų etapų savo grupėse pirmauja:

nulinė grupė - "Raganosis" (kapitonas - Saulius Pajarskas, Kaunas)

1 grupė - "Fuji-Neris" (kapitonas - Gintautas Mincė, Kaunas)

2 grupė - "Fuji-Vasara" (kapitonas - Algirdas Žižys, Vilnius)

3 grupė - "Fėja" (kapitonas - Povilas Bašlykovas, Kaunas)

4 grupė - "Joldija" (kapitonas - Stasys Butkevičius, Vilnius)

5 grupė - "Callisto" (kapitonas - Julius Jokubauskas, Klaipėda)

7 grupė - "Alter Ego" (kapitonas - Vilius Bestauskas, Klaipėda)

8 grupė - "Gabija" (kapitonas - Kęstutis Bartusevičius, Mažeikiai).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją