Pagrindinis regatos prizas - varpas - atiteko kauniečių jachtos "Raganosis" komandai. Antra buvo "118-Nikė" įgula, trečia - "RA".

"Raganosis" gavo ir diplomą už didžiausią pažangą šioje regatoje. "Banga" pripažinta geriausiai techniškai parengta jachta, o "Alter ego" gavo prizą už tai, kad įveikė visus regatos etapus. Apdovanotas jauniausias regatos dalyvis - dvylikametis Audrius Onačko ir vyriausias - 70-metis Vytautas Mačiulaitis.

Pasak dienraščio, po apdovanojimų tradiciškai buvo nuleista Lietuvos buriuotojų vėliava, o absoliučiais nugalėtojais pripažintos "Raganosio" komandos nariai sumesti į žydintį marių vandenį.

Kova dėl nugalėtojo vardo regatoje vyko labai atkakliai. Lemiamoje atkarpoje plaukdami naktį buriuotojai rizikavo, įplaukė į seklumas ir žvejų tinklus, rašo "Vakarų ekspresas".

Beje, v ienas regatos etapas apėmė ir Rusijos teritorinius vandenis.

Kuršių marių regata laikoma Lietuvos buriuotojų čempionatu, kurį organizuoja Lietuvos buriuotojų sąjunga, vienijanti apie 1000 narių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją