Keturviečių valčių su vairininku klasėje Karolio Sutulos, Tomos Sutulos, Tomo Čaikausko, Žygimanto Gališankos ir Edgaro Savickio valtis 2000 m nuotolį įveikė per 6:49,25 min., mūsiškiai savo plaukime užėmė penktąją vietą ir kovą dėl kelialapių į finalą galės pratęsti paguodos plaukime. Vertinant objektyviai, mūsų sportininkams prasimušti į finalą bus sudėtinga, nes lietuvių keturvietės rezultatas atrankos plaukimuose buvo prasčiausias.

Žiūrovai, kurių Trakuose jau ir pirmąją varžybų dieną nestigo, azartiškai palaikė lengvasvorių pavienių dviviečių klasėje plaukusius Mantą Tamaliūną ir Mindaugą Švarcą. Mūsiškiai plaukime finišavo treti, tačiau vėliau teisėjai jų rezultatą anuliavo: pasirodo, Lietuvos irkluotojų valtis buvo 100 gramų per per lengva nei numatyta varžybų reglamente. Apmaudi nesėkmė.

"Keistoka, juk buvo tikrai daug laiko pasverti valtį, kad patys sportininkai ir jų treneriai įsitikintų, kad viskas yra gerai. Tokio lygio varžybos panašios klaidos labai nemalonios", - sakė Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Dainius Pavilonis. Ketvirtadienį ši irkluotojų pora dalyvaus paguodos plaukime.

Deja, tiesiai į pusfinalį nepateko ir mūsų vaikinų pavienė keturvietė. Dominykas Bernotas, Kristijonas Bernotas, Žygimantas Birgiola ir Jonas Kindurys atsiliko nuo dar trijų savo plaukimo varžovų valčių. Didžiosios Britanijos, JAV ir Naujosios Zelandijos komandos pateko į pusfinalį, o lietuviai varžysis paguodos plaukime.

Ketvirtadienį Trakuose varžybos prasidės 9 val. 30 min. 

Iš viso pasaulio jaunimo čempionate bus išdalytas 21 medalių komplektas, čempionate dalyvauja beveik 1000 sportininkų iš 58 valstybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)