Ligšiolinis Lietuvos plaukimo federacijos vadovas anksčiau viešai jau buvo sakęs, kad LTOK generaliniu sekretoriumi regi tokias pačias pareigas Krepšinio federacijoje einantį Mindaugą Špoką, viceprezidentais – Karatė federacijos vadovą Romą Vitkauską ir jo kolegą iš Teniso sąjungos Ramūną Grušą, o iždininku – Vytautą Kukarską.

Penktadienį prieš balsavimą dar kartą prisistačiusį LTOK nariams E. Vaitkaitį jo konkurentė D. Gudzinevičiūtė mygė įvardinti likusius bendražygius.

E. Vaitkaitis teigė nenorintis atskleisti paskutinio asmens, kurį siūlys į viceprezidentus, nes šis esąs ir D. Gudzinevičiūtės komandoje.

Vis dėlto prabilo pats „anonimas“ – Buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

„Daina mane pakvietė vasaros pabaigoje, o praėjusį trečiadienį pakvietė ir Emilis. Atsakiau, kad jei būsiu išrinktas į vykdomąjį komitetą, tai darbuosiuosi su jumis, bet į viceprezidentus eiti nenorėčiau. Įsivaizduoju save jūsų komandoje kaip tam tikrą saugiklį“, – kreipdamasis į E. Vaitkaitį sakė N. Nasvytis.

Išrinktas prezidentas taip pat turi teisę pasiūlyti vieno vykdomojo komiteto nario kandidatūrą. E. Vaitkaitis teigė pasirinkęs Lengvosios atletikos federacijos prezidentą Eimantą Skrabulį.

„Žinau, kad jums ta pavardė varo šoką, bet kalbame apie vienos didžiausių federacijų atstovą, manau, ji turėtų būti atstovaujama vykdomajame komitete“, – LTOK nariams kalbėjo E. Vaitkaitis.

D. Gudzinevičiūtės anksčiau paviešintoje komandoje viceprezidentais kartu su N. Nasvyčiu siūlomi Čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė bei Lietuvos sporto meistrų asociacijos „Penki žiedai“ vadovas Saulius Galadauskas. Generalinio sekretoriaus poste numatoma išlaikyti Valentiną Paketūrą, o iždininko pareigos būtų siūlomos Tinklinio federacijos prezidentui Dariui Čerkai.

Primename, kad 54-erių D. Gudzinevičiūtė LTOK prezidente pirmą kartą išrinkta 2012-aisiais vietoje savo ilgamečio pirmtako Artūro Poviliūno. Tuomet ji rinkimuose pranoko kitą olimpinį čempioną, buvusį disko metiką Virgilijų Alekną.

2016 metais antrą kadenciją D. Gudzinevičiūtė užsitikrino rinkimuose nesulaukusi konkurencijos.

Savo ruožtu, 40-metis E. Vaitkaitis jau anksčiau pranešė nepriklausomai nuo LTOK rinkimų atomazgos nebesieksiantis naujos kadencijos Plaukimo federacijos prezidento pareigose.

Nors Sporto įstatymas nurodo šalies sporto federacijoms savo įstatuose numatyti maksimalų iš eilės einančių vadovų kadencijų skaičių, LTOK tokio apribojimo neturi.

Vienintelis limitas – visi LTOK nariai, įskaitant valdymo organų atstovus, privalo atsistatydinti sulaukę 70-ies.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)