AIBA įkurtoje lygoje APB nuo praėjusių metų rudens kovojantys E. Petrauskas (svorio kategorija iki 64 kg) ir E. Stanionis (iki 69 kg) olimpinės atrankos varžybas jau pradėjo, o joms pasibaigus boksininkai išsidalys 20 kelialapių – kiekvienoje svorio kategorijoje po du. Abu lietuviai jau pateko į stipriausiųjų ketvertus, o kam atiteks kelialapiai, paaiškės rugsėjo 15 d.

Jeigu E. Petrauskui ir E. Stanioniui nepavyks iškovoti kelialapių boksuojantis APB lygoje, dėl teisės dalyvauti žaidynėse jie dar galės pasirungti APB ir žemesnės lygos WSB stipriausių boksininkų turnyre.

Nesėkmės atveju E. Petrauskas ir E. Stanionis kartu su kitais Lietuvos boksininkais į kovą dėl olimpinių kelialapių stos šių metų pasaulio ir kitų metų Europos čempionatuose. Paskutiniai penki kelialapiai į Rio bus išdalyti pasauliniame turnyre. Sunkiasvoriams vyrams prasiskinti kelią į olimpines žaidynes bus sudėtingiau nei lengvesnio svorio atstovams: svorio kategorijų iki 64 kg, 69 kg ir 75 kg boksininkams bus išdalyta po 28 kelialapius, o iki 91 kg ir per 91 kg svorio kategorijų kovotojams – tik po 17.

„Nors kovos anksčiau buvo numatytos prieš Europos žaidynes, vėliau APB tvarkaraštis buvo pakeistas, todėl mums teko pakeisti planus. Olimpinė atranka mums svarbiau“, – teigė kartu su E. Petrausku į Baku rytoj išskrendantis V. Bajevas.

Tad Baku Lietuvos garbę gins keturi boksininkai – Tomas Pivorunas (iki 75 kg), Edgaras Skurdelis (iki 60 kg), Tadas Tamašauskas (iki 91 kg) ir Mantas Valavičius (per 91 kg).

Imtynininkas Valdemaras Venckaitis liko Lietuvoje, nes vietoj kelionės į Baku 2007 m. pasaulio ir Europos čempionato prizininkas atsidūrė medikų rankose dėl ūmaus uždegimo.

„Dar manėme, kad uždegimas atsitrauks, tačiau prieš komandai išvažiuojant į Baku nebuvo jokių garantijų, kad jį nors dalinai sustabdysime,Todėl nutarėme, kad Valdemarui reikia likti namie. Labai gaila“, – krimtosi imtynininkų treneris Ruslanas Vartanovas.

Graikų ir romėnų imtynių varžybose Baku kovos V.Venckaičio brolis Edgaras (iki 66 kg), taip pat – Julius Matuzevičius (iki 80 kg), Aleksandras Kazakevičius (iki 85 kg), Mantas Knystautas (iki 130 kg), Vilius Laurinaitis (iki 98 kg).