Dalyvavo Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos, Belgijos, Kroatijos ir Didžiosios Britanijos atstovai.

Visi svečiai akcentavo strategiškai puikią varžybų vietą: Kupiškio marios puikiai tinka plaukti, dviračių trasa driekėsi per patį miesto centrą, o bėgti reikėjo vaizdinga Kupiškio marių pakrante.

Atvykusieji iš užsienio gyrė organizatorius už netradicinę dviračių trasą: dažnai triatloninkams reikia važiuoti lygia trasa, o Kupiškyje netrūko ir įkalnių, kurios „atsijojo“ dalyvius pagal jų meistriškumą.

„Sunki, bet labai įdomi trasa. Buvo nelengva, bet labai patiko. Kalniukai „pjovė“, bet tai buvo tikras jėgų išbandymas. Varžybos tikrai puikios, su malonumu čia vėl atvyksime ir kitais metais“, - tokie žodžiai skambėdavo iš nelengvą distanciją įveikusių sportininkų lūpų.

Be abejo, daugiausia dėmesio teko ETU Europos taurės varžybų dalyviams. Pajėgiausioms būsimoms Europos triatlono žvaigždėms reikėjo nuplaukti 750 m, dviračiu nuvažiuoti 20 km ir nubėgti 5 km.

Vaikinų grupėje jau po plaukimo atitrūko lyderių trijulė – ukrainietis Ivanas Menšikovas ir rusai Aleksejus Kalistratovas bei Ilja Prasolovas. Po dviračių etapo jie visi buvo greta, tačiau bėgime išryškėjo ukrainiečio pranašumas: jis distanciją įveikė per 59 min. 30 sek. ir laimėjo ETU Europos taurės etapą. A. Kalistratovas atsiliko 29 sek., I. Prasolovas 39 sek.

Sėkmingiausiai iš lietuvių pasirodė panevėžietis Tautvydas Kopūstas (Panevėžio triatlono klubas): dvejais metais jaunesnis už varžovus jis užėmė 18-ą vietą bendroje 57-ių sportininkų įskaitoje. Antras iš lietuvių buvo Klaidas Skruzdys (Panevėžio triatlono klubas), trečias – kaunietis Tomas Šalna (Panevėžio triatlono klubas).

Merginų grupėje nugalėtoja atitrūko irgi tik paskutinėje rungtyje. Estė Kaidi Kivioja nuotolį įveikė per 1 val. 6 min. ir 16 sek. Ji aplenkė kroatę Tea Milos, o trečia vieta atiteko Jelenai Lochmanovai iš Rusijos. Tarp lietuvių sėkmingiausiai pasirodė Samanta Šopytė (Triatlono klubas „Darna“), kuriai atiteko ir Lietuvos čempionės titulas.

Per 50 dalyvių startavo olimpinėje triatlono distancijoje: jie plaukė 1500 m, važiavo dviračiu 40 km ir bėgo 10 km. Šioje distancijoje antrus metus iš eilės nugalėjo baltarusis Aleksandras Vasilevičius – 2 val. ir 50 sek. Jam pusantros minutės pralaimėjo jo tautietis Vladimiras Ševkinas, o trečias liko Andrejus Dmitrijevas iš Latvijos.

Rimtą konkurenciją lyderiams sudarė ketvirtąją vietą užėmęs kaunietis Paulius Dapkus (Panevėžio triatlono klubas), kuris taip pat iškovojo ir Lietuvos čempiono titulą. 21 metų sportininkas rugsėjį startuos jaunimo Europos triatlono čempionate Ispanijoje, ir trenerio Vidmanto Urbono teigimu, dabartinė sportinė forma bei rezultatas teikia vilčių, kad tarp savo bendraamžių Paulius gali kovoti dėl labai aukštų vietų.

Antras tarp mūsų šalies atstovų finišavo vienas iš varžybų Kupiškyje organizatorių panevėžietis Laurynas Urbšys (Triatlono klubas „Darna“), o trečias liko kaunietis Kęstutis Bunevičius (Kauno triatlono klubas „Vilnis“).

Moterų elito grupėje olimpinėje distancijoje nugalėtoja irgi per metus nepasikeitė – baltarusė Natalija Borisova-Novikova buvo akivaizdžiai pranašesnė už varžoves, nors teisėjai jai ir skyrė 2 minučių baudą, nes dviračių etape ji nesilaikė leistino atstumo nuo trasoje važiuojančių vyrų.

Panašu, kad moterų varžybose netrukus galėsime laukti rimtesnių pergalių ir iš mūsų šalies atstovių. Po motinystės atostogų pirmą kartą olimpinę distanciją įveikė ir nugalėtoja tarp lietuvių tapo panevėžietė Alina Padleckaitė–Ranceva (Panevėžio triatlono klubas), o Lietuvos čempionato antros vietos laimėjimas atiteko Rasa Kavaliauskaitei (Kauno triatlono klubas „Vilnis“), kuri kaskart demonstruoja vis geresnę sportinę formą.

Beje, jau antrą kartą visą olimpinę triatlono distanciją įveikė Ignas Staškevičius, o tokių varžybų debiutantu tapo publikos iki pat finišo nuoširdžiai palaikomas Leonardas Pobedonoscevas: po įveikto maratono Afrikoje aktorius sėkmingai susitvarkė ir su dar vienu savo gyvenimo iššūkiu.

1963-1972 metų gimimo sportininkų grupėje tarp lietuvių laimėjo Valdas Gudaitis (Triatlono klubas „Darna“).

Jaunimas, mėgėjai ir vyriausi veteranai išmėgino jėgas trumpiausioje distancijoje: jie plaukė 250 m, važiavo dviračiu 8 km ir bėgo 2,5 km.

Čia nugalėtojais savo amžiaus grupėse tapo Titas Pumputis, Fausta Rimkutė, Aidas Navickas, Algirdas Striukas, Evelina Tomkevičiūtė, Matas Bernadickas, Justinas Narkūnas ir Stasys Mekšėnas.

Varžybas rengė Lietuvos triatlono federacija, Triatlono ir sveikatingumo klubas „Darna“ ir Kupiškio rajono savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją