„Tai įvyko per eilinį KKSRF posėdį. Iš fondo tarybos pirmininko pareigų atsistatydinus Rimantui Kveselaičiui, posėdžio darbotvarkė buvo papildyta vienu klausimu, kam bus patikėta vadovauti fondui.

Pirmininko pareigos buvo pasiūlytos Kūno kultūros ir sporto departamento generaliniam direktoriui Edžiui Urbanavičiui, tačiau jis atsisakė. Tada buvo pasiūlyta mano kandidatūra ir bendru sutarimu buvau išrinktas fondo tarybos pirmininku. Šį penktadienį vėl įvyks eilinis tarybos posėdis, kuriame kalbėsimės apie federacijų finansavimą “, - sako A. B. Vasiliauskas.

Pasak naujojo KKSRF tarybos pirmininko, šiuo metu fondo sudėtis nėra visa, ko reikalauja įstatymas, bet kvorumas spręsti įvairius klausimus yra.

„Lietuvos tautinis olimpinis komitetas paskyrė savo atstovą į KKSRF tarybą - teisininką, Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos viceprezidentą Laimoną Pivorą, tačiau jis pareigas galės eiti tik tada, kai ši kandidatūra bus patvirtinta Ministro Pirmininko potvarkiu. Jeigu nebus kažkokių nereikalingų ambicijų, manau, kad iki Naujųjų metų bus priimtas sprendimas paskirstyti lėšas sporto federacijoms“, - sako A. B. Vasiliaskas.

KKSRF administruoja KKSD, fondas yra atsakingas už sporto pinigų skirstymą, pagal pateiktas organizacijų paraiškas, fondo lėšas sudaro 1 proc. akcizo pajamų nuo tabako ir alkoholio bei 10 proc. iš loterijų ir azartinių lošimų mokesčių.

Šiuo metu KKSRF taryboje be A.B. Vasiliausko ir E. Urbanavičiaus dar yra Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovų asociacijos pirmininkas Albinas Grabnickas ir LTOK viceprezidentas, Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Romualdas Bakutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)