Algimantas Jucevičius 70 metų jubiliejaus proga už indėlį į kūno kultūros ir sporto plėtrą Lietuvoje, o Rolandas Vizgirda 60 metų jubiliejaus proga indėlį į vandensvydžio sporto plėtrą Lietuvoje.

KKSD Sporto garbės kryžius įteiktas prof. Jonui Liudui Poderiui 60 metų jubiliejaus proga už sporto mokslo plėtrą Lietuvoje. Šis apdovanojimas taip pat skirtas prof. Vytautui Landsbergiui, Lietuvos šachmatų federacijos garbės prezidentui, už indėlį į šachmatų sporto plėtrą bei Vladui Drupai 90 metų jubiliejaus proga už aviacijos sporto plėtrą Lietuvoje. Jiems šie apdovanojimai bus įteikti atskirai.

„Mūsų olimpiniai rezultatai yra aukšti dėl tokių žmonių, tai yra Jūsų, kurie čia susirinkote, todėl valstybė privalo Jums padėkoti už tai, kad esate. Mūsų sporto veteranai – patys stipriausi veteranai pasaulyje!“, – sveikinimo kalboje sakė KKSD direktorius Klemensas Rimšelis.

A. Rupšienė atsiimdama apdovanojimą, paklausta, ką jai davė krepšinis, nė kiek nesudvejojusi atsakė, jog krepšinis jai davė viską. A. Jucevičius atkreipė dėmesį, jog „pats erdviausias ir pigiausias stadionas – gamta“. 85-erių metų buriuotojas Juozas Mažeika visiems susirinkusiems triskart linkėjo – „Gero vėjo”.

Anatolijus Čupkovas, krepšinio veteranų klubo vadovas, įteikė departamento generaliniam direktoriui simbolinę dovaną – 1926 metais išleistą pirmą krepšinio taisyklių rinkinį, pabrėždamas, jog šį žaidimą pirmos pradėjo žaisti moterys.

Renginyje asmeninių jubiliejų progomis ir už nuopelnus bei indėlį į įvairias sporto šakas įteikta 17 aukso medalių, 19 sidabro medalių, 22 plaketės, 3 atminimo medaliai, 3 žmonės pagerbti „Laudatio“ apdovanojimu, 12 komandų apdovanotos reprezentaciniu prizu, įteiktos 56 padėkos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)