Daugiausiai žmonių pritraukusiu renginiu pirmąją dieną tapo „Savickas Classic“ kultūrizmo ir fitneso varžybos. Pirmosios ant scenos žengė moterys. Čia moterų kūno fitneso kategorijoje ryškiausiai spindėjo lietuvė, fitneso žvaigždė Renata Marcinkutė. Antrąją vietą užėmė kita lietuvė Daiva Varnelienė, trečia liko baltarusė Olga Lunina.

Retai kada į Lietuvą užsukanti R. Marcinkutė prieš savaitę dalyvavo „Arnold Classic Europe 2014“ varžybose, kuriose tikėjosi triumfuoti, tačiau liko ketvirta. Ji pripažino, kad po šių varžybų buvo sunku psichologiškai, džiaugėsi žmonių susidomėjimu ir sakė, kad galbūt dabar dažniau apsilankys Lietuvos varžybose.

„Savo pasirodymą vertinu gerai, buvau pasiruošusi šimtu procentų ir tikėjausi pergalės. Visada yra sunku psichologiškai, nes ši sportas – tai darbas su savimi. Kitą savaitgalį važiuoju į labai svarbų turnyrą Suomijoje, ten suvažiuos visos stipriausios sportininkės. Varžovių niekada negali nuvertinti, jos ir šiandien buvo stiprios. Nesitikėjau pamatyti tiek žmonių čia, kultūrizmas populiarėja. Varžytis Lietuvoje – kitas jausmas. Čia savi draugai, o užsienyje esi vienas su savimi. Gal“, – besišypsodama į paskutinį interviu klausimą, ar dabar dažniau užsuks į Lietuvą, atsakė sportininkė.

Pagrindinėje vyrų kultūrizmo kategorijoje nenugalimas buvo vilnietis Antonas Zajančkovskis, praėjusiais metais likęs antras. Šią vietą šį kartą užėmė svečias iš Estijos Otas Kivikas. Trečias liko kitas lietuvis Vytautas Zylė.

„Nesitikėjau laimėti iki paskutiniųjų akimirkų, bet jėgų įdėjau tiek, kad manau užsitarnavau tą pergalę. Tikrai daug jėgų ir sveikatos paaukojau. Iš šono atrodė, kad varžovai pajėgesni, bet laimėjau. Ruošiausi su praėjusių metų čempionu Nerijumi Bružu, tai labai padėjo. Dabar norėčiau laimėti Vilniaus čempionatą, o vėliau bandysiu važiuoti į užsienį ir ten kažką laimėti“, – kalbėjo A. Zajančkovskis.

Vyrų klasikinio kultūrizmo kategorijoje triumfavo dar vienas lietuvis Tomas Dubauskas. Antras liko Marius Arlauskas, o trečias Jevgenijus Veselka.

Vienintelė kategorija, kurią laimėjo ne lietuvė buvo merginų bikini iki 163 cm kategorijoje. Čia čempione tapo latvė Margarita Veverica. Ji aplenkė antroje vietoje likusią Laura Klimavičienę ir trečiąją vietą užėmusią Eglę Gestautaitę.

Moterų bikinio virš 163 cm kategorijoje atsigriebė kita lietuvė Kristina Narbutaitytė. Už savo nugaros ji paliko dvi kitas lietuves Anetą Možeiko ir Rasą Selemonavičiūtę. K. Narbutaitytė tapo ir absoliučia merginų bikini nugalėtoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)