Jau visai netrukus startuosiančios prestižinės Tarptautinės dviračių sporto federacijos (UCI) dviračių treko Čempionų lygos varžybos lapkričio 27 d. atkeliaus ir į Panevėžio „Cido“ areną, kurioje tarp geriausių pasaulio atletų išvysime dviračių treko žvaigždę Simoną Krupeckaitę ir pasaulio čempionatui besiruošiantį perspektyvųjį Vasilijų Lendelį.

Šiandien Vilniuje įvykusioje spaudos konferencijoje UCI dviračių treko Čempionų lygos Lietuvos organizacinio komiteto nariai pranešė apie prasidėjusią bilietų prekybą į antrąjį renginio etapą Aukštaitijos sostinėje ir pasidžiaugė tuo, kad naujos kartos varžybose mūsų šaliai atstovaus net du sportininkai. Po rekordinės penktosios olimpiados Simona Krupeckaitė, kuri yra viena iš prestižinių varžybų ambasadorė, visą dėmesį sutelks UCI dviračių treko Čempionų lygai, kurios inauguracinis sezonas lapkričio 6 d. startuoja Maljorkoje.

„Olimpiada pareikalavo didžiulių fizinių, psichologinių jėgų. Tačiau atsigavau ir toliau intensyviai ruošiuosi šioms išskirtinėms varžyboms. Treke važiuoju du dešimtmečius, bet tokio formato varžybų dar nesu mačiusi, laukia nuostabi šventė. Būtų įdomu viską pamatyti ir iš žiūrovų perspektyvos, nes žadamas įspūdingas reginys su specialiaisiais efektais.

Mums, sportininkas, prireiks daug valios pastangų, nes įprastai dvi dienas trunkanti programa su keturiomis rungtimis suspausta vos į dvi valandas. Konkurencija bus milžiniška, o ar gimtojo miesto arenos sienos padės – nežinau, gal kaip tik pridės daugiau atsakomybės“, – kalbėjo UCI dviračių treko Čempionų lygos viena iš ambasadorių S. Krupeckaitė, kuri užsiminė, kas šios varžybos gali būti paskutinės jos įspūdingoje karjeroje.

V. Lendelis kartu su dviračių treko komanda bei treneriu Dmitrijumi Leopoldu ką tik grįžo iš Europos pirmenybių, prieš kurias sportininkas gavo UCI dviračių treko Čempionų lygos vardinį kvietimą, kuris itin nudžiugino tiek treko dviratininką, tiek trenerį.

„Europos čempionate tikėjomės kiek geresnių Vasilijaus rezultatų, tačiau pirmą ir paskutinę vietą gali skirti tik pusė sekundės. Liko Pasaulio čempionatas, o po jo skubėsime ruoštis Čempionų lygai. Metų pabaiga bus išties įtempta, nes laukia du svarbūs startai. Turėti du atstovus tokio aukšto lygio renginyje – mums didelė privilegija. Jie jau yra dabar tarp dviračių treko lyderių. Manau, tiek patiems sportininkams, tiek žiūrovams neįprastas varžybų formatas, technologijos paliks didelį įspūdį. Norime visiems parodyti kokia įdomi yra mūsų sporto šaka“, – kalbėjo sportininkų treneris D. Leopoldas.

Europos dviračių treko čempionate 2020 m. bronzos medalininkui V. Lendeliui nepavyko patekti tarp lyderių: sprinto rungtyje panevėžietis liko 13-iktas, o keirine – tik 23-ias.

„Šveicarijoje nepavyko viskas taip, kaip planavome. Trūko susikaupimo. Toliau koncentruosiuosi į pasaulio čempionatą, o po jo lauks itin intriguojančios UCI Čempionų lygos varžybos. Gauti paskutinį vardinį kvietimą, dėl kurio ketinau kovoti čempionatuose, man yra didelis įvertinimas“, – teigė V. Lendelis, kuris dalyvaus sprinto ir keirino rungtyse. Šios rungtyse varžysis ir S. Krupeckaitė.

Galutinis prestižinio turnyro 72 dalyvių sąrašas paaiškės po spalio 20-24 d. Prancūzijoje įvyksiančio pasaulio dviračių treko čempionato, tačiau neabejojama, kad žiūrovai išvys olimpinius, pasaulio čempionus, kurie penkiuose etapuose Maljorkoje, Panevėžyje, Londone ir Tel Avive kovos ir įskaitinius taškus rinks sprinto (sprinto ir keirino) ir ištvermės (skrečo ir eliminavimo) kategorijose. Daugiausiai taškų surinkę nugalėtojai paskutiniame etape bus apdovanoti įspūdingu trofėjumi ir pasidalins pusės milijono prizinį fondą.

UCI dviračių treko Čempionų lygai papildomo prieskonio suteiks ypatinga renginio koncepcija su specialiausiais vaizdo ir garso efektais.

„Tai bus didelis atspirties taškas po prieš 10 metų sėkmingai surengto Europos čempionato. „Cido“ arenoje bus pademonstruoti naujausi technologiniai sprendimai bei šou elementais, kurie sporto renginį padarys išskirtiniu. „Eurosport Events“ į kiekvieną miestą, kur bus rengiamas varžybų etapas, atveš po 50 tonų įrangos: garso ir šviesų sistemas, 280 m. ilgio LED ekraną, kuris apjuos visą treką. Pagal atsivežamą techniką renginys prilygs tokiems šou kaip „Cirque du soleil“.

Žiūrovams interaktyviai bus pateikiama naujausia statistika, dviratininkų rezultatai, kurie eis tiesiai iš ant dviračių esančių specialių daviklių. Laukia įsimenantis renginys tiek žiūrovams arenoje, tiek žiūrintiems „Eurosport“ tiesioginę transliaciją“, – išskirtinę renginio koncepciją pristatė Lietuvos organizacinio komiteto vadovas Tomas Inčikas.

Į svarbiausias šių metų dviračių sporto renginį kvies dviračių sporto bendruomenę, vaikus

Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius Stasys Petrauskas neabejoja, kad UCI dviračių treko Čempionų lyga šaliai duos neįkainojamą naudą.

„Tai neabejotinai bus svarbiausias ir didžiausias dviračių sporto renginys, kuris šaliai ir ypač Panevėžiui atneš ekonominę naudą, be to, prisidės prie mūsų šalies vardo, dviračių sporto populiarinimo. Sieksime, kad renginio dieną arena būna pilna, todėl kviesime dviračių sportu ir ne tik užsiimančius vaikus bei jaunimą atvykti į išskirtinę dviračių sporto šventę, jiems dovanosime kvietimus“, – teigė S. Petrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją