Naktį iš penktadienio į šeštadienį Mineapolyje vykusiame renginyje E. Stanionis vienbalsiu teisėjų sprendimu 80-72, 79-73, 79-73 pranoko patyrusį Gruzijos boksininką Levaną Ghvamičavą.

33-ejų varžovą įveikęs E. Stanionis pasiekė septintąją karjeros pergalę iš eilės. Neklumpančiam lietuviui tai buvo antroji pergalė, pasiekta ne nokautu.

Visus aštuonis raundus su gruzinu kovoti turėjęs E. Stanionis tinklalapiui DELFI atskleidė, kad dvikovos baigti anksčiau neleido patirta trauma.

„Nokautai kovojant su pajėgesniais boksininkais pavyksta ne visada. Šios kovos antrame raunde stipriai susimušiau abiejų rankų krumplius, todėl nepavyko paįvairinti savo smūgių, varžovas numatė mano veiksmus. Galbūt viskas galėjo susiklostyti ir kitaip“, – pasakojo E. Stanionis.

#USA Card with Prospect Eimantas Stanionis @E_Stanionis 7-0 who defeated Ghvamichava Friday:https://t.co/RFTZSQCatN#boxe #boxeo #TTR #sport #knockout #video #boxer #boxen #The13thRound #Boxing #GGG #Canelo #GGGCanelo2 #CaneloGGG2 #Fury pic.twitter.com/jqGyNcott4— the13thround.com (@the13thround) August 25, 2018

Vis dėlto lietuvis pripažino, jog kova buvo sudėtinga ir dėl L. Ghvamičavos turimos patirties. Gruzinas per savo karjerą yra iškovojęs 18 pergalių ir patyręs 4 pralaimėjimus, iš kurių tik vienas patirtas nokautu. Tokių pajėgių oponentų E. Stanionis nebijo.

„Tai buvo pats stipriausias varžovas, turintis nemažai patirties, o man tai buvo dar tik septinta kova. Aš tikrai nebijau iššūkių, noriu kovoti su kuo stipresniais, nes tik taip įrodysiu, ko esu vertas“, – sakė prieš savaitę 24-ąjį gimtadienį atšventęs E. Stanionis.

Beveik visus aštuonis raundus ringe dominavęs Lietuvos atstovas kovą kontroliavo pagrindiniu savo ginklu – priekiniu tiesiu smūgiu, boksininkų terminais vadinamu jabu. Šį savo pranašumą prieš varžovą išskyrė ir pats atletas, ir bokso ekspertai bei gerbėjai.

„Stanionis pasirodė įspūdingai. Jau dabar jis turi vieną geriausių jabų bokse. Turime matyti kovojant jį dažniau“, – 24-erių lietuvį socialiniame tinkle „Twitter“ gyrė vienas bokso gerbėjas, kuriam pritarė ir gerų žodžių E. Stanioniui negailėjo dar visas būrys sirgalių.

.@E_Stanionis goes the distance and defeats @levani64kg by way of UD! #PBConFS1 #GhvamichavaStanionis pic.twitter.com/M4VhlC9kgO— PBC (@premierboxing) August 25, 2018

Tuo, kad įspūdingaisiais jabais galima įveikti dar ne vieną itin pajėgų varžovą tiki ir pats E. Stanionis. Tiesa, didelių planų turintis ir su geriausiaisiais kovoti norintis pusvidutinio svorio kategorijos boksininkas dar nežino, kokia bus jo artimiausia kova.

„Planų yra didelių, o kaip bus dar nėra aišku. Pirmiausia noriu išsigydyti rankas, o vėliau aptarsime su vadybininku ir rėmėjais tolimesnius variantus“, – kalbėjo Lietuvos boksininkas, nuo liepos JAV besitreniruojantis su nauju treneriu Ronnie Shieldsu.

Pirmąsias šešias karjeros pergales su kito buvusio amerikiečių boksininko Freddie Roacho pagalba pasiekęs E. Stanionis profesionalų ringe lieka nenugalimas. Jo sąskaitoje – 7 pergalės ir 5 nokautai.

You are your only LIMIT👀 @sportlandlt #sportlandlt #underarmour #bukpirmas

A post shared by Eimantas Stanionis👊🏼 (@eimantasstanionis) on Aug 8, 2018 at 11:02am PDT

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)