Gintaro Savukyno auklėtiniai pirmavo tik dvikovos pradžioje (3:2), tačiau tuomet krito į gilią duobę, net 14 minučių nesugebėjo pasižymėti, o varžovai tik tolo.

10 įvarčių paeiliui pelnę šeimininkai atitrūko 12:3.

Po pirmo kėlinio lietuviai atsiliko 9 įvarčių deficitu (7:16), tendencijos nesikeitė ir po pertraukos. Jokių vilčių neturėję lietuviai nusileido varžovams 18:32.

Geriausiu rungtynių rankininku šeimininkų gretose išrinktas vartininkas Zurabas Tsintsadzė. Sakartvelo ekipos vartininkai atrėmė net 41 proc. (13 iš 31-o) lietuvių metimų.

Lietuvos rinktinės vartininkai Giedrius Morkūnas ir Lukas Gurkis atrėmė po keturis varžovų metimus iš 40-ies (20 proc.).

Lietuvos rankininkai realizavo tik 46 proc. metimų, tuo metu Sakartvelo žaidėjų tikslumas buvo net 73 proc.

Be taškų likusi Lietuvos komanda nukrito į ketvirtą grupės vietą. 2 taškus iškovojusi Sakartvelo rinktinė pakilo į trečią poziciją. Po 4 taškus turinčios grupės lyderės Vengrijos ir Šveicarijos rinktinės susitiks ketvirtadienį Šafhauzene.

Sakartvelas: Giorgi Tskhovrebadze 10, Nikoloz Kalandadze 7, Giorgi Dikhaminjia ir Irakli Gogoladze po 4 įv.

Lietuva: Deividas Jovaišas 4, Benas Butkus 3, Aidenas Malašinskas, Benas Petreikis, Gerdas Babarskas ir Laurynas Palevičius po 2 įvarčius.

Antrąsias rungtynes su Sakartvelu Lietuvos rinktinė žais kovo 12 dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Į finalinį Europos čempionato etapą pateks dvi geriausios grupių komandos ir keturios geriausios trečią vietą užėmusios ekipos. Geriausios keturios trečią vietą užėmusios rinktinės bus nustatytos atsižvelgiant tik į rungtynes su dviem aukščiausias vietas grupėje užėmusiomis komandomis.

Per visą istoriją Lietuvos rankininkai su Sakartvelo rinktine iki trečiadienio buvo susitikę septynis kartus ir iškovojo šešias pergales. Paskutinį kartą su kartvelais lietuviai žaidė 2018 m. pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Klaipėdoje. Tuomet Lietuvos rinktinė laimėjo rezultatu 24:20.

2024 m. Europos čempionato atrankos turnyre Sakartvelo rinktinė neįveikė antrojo etapo, tačiau gavo šansą žaisti grupių etape, kai kartu su Liuksemburgu pakeitė iš tarptautinių varžybų pašalintas Rusijos ir Baltarusijos rinktines.

Europos čempionato finaliniame etape Lietuvos rinktinė yra dalyvavusi du kartus – 1998 ir 2022 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją