Kadangi per keletą dienų iš viso fiksuota jau 11 su šia įstaiga susijusių Covid-19 atvejų, atsakingos Latvijos institucijos situaciją vertina labai rimtai.

Visi, kas Murjanų gimnazijoje lankėsi per laikotarpį nuo liepos 17-osios, kuo greičau raginami kreiptis į gydytojus ir pasitikrinti sveikatą.

Kaip ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė gimnazijos direktorius Sergejus Čeveras, Covid-19 infekcija yra nustatyta 10-iai gimnazijos auklėtinių (visi jie – dviratininkai) ir vienam treneriui.

Pranešama, kad per paskutinį mėnesį kai kurie iš užsikrėtusiųjų dalyvavo varžybose Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje.

Delfi žiniomis liepos viduryje Latvijos sportininkai dalyvavo varžybose Šilalės ir Klaipėdos rajonuose. Vėliau ta pati sportininkų grupė dalyvavo ir varžybose Lenkijoje.

Anot S. Čevero, koronaviruso testai bus atlikti visiems gimnazijos darbuotojams, besilankiusiems darbe nuo liepos 17-osios ar turėjusiems sąlytį su jau užsikrėtusiais asmenimis.

Sergantys jaunieji sportininkai yra izoliuoti.

Kaip informavo Latvijos infekcinių ligų analizės ir prevencijos centro atstovas Jurijus Perevoščikovas, visa informacija dėl užsikrėtimų perduota atsakingoms Lietuvos ir Estijos institucijoms, tačiau tyrimas dėl koronaviruso proveržio kilmės vis dar vykdomas.

Manoma, kad kažkuris iš gimnazijos auklėtinių galėjo užsikrėsti namuose, o vėliau kelionės bendru autobusu metu infekcija išplito ir tarp kitų asmenų. Visi užsikrėtusieji yra iš skirtingų Latvijos regionų – Liepojos, Kuldingos, Smiltenės, Rygos.

Tai ne vienintelė su kornavirusu susijusi informacija, ketvirtadienį pasiekusi iš Latvijos. Covid-19 infekcija diagnozuota „Liepaja“ futbolo klubo žaidėjui Marko Simičiui. Į Latviją juodkalnietis atvyko per Serbiją.

33-ejų sportininkas – izoliuotas. Kaip informavo Latvijos klubo vadovas Davidas Jansonas, užsikrėtęs M. Simičius nedalyvavo nė vienoje bendroje treniruotėje su kitais futbolininkais, tačiau testai bus atlikti visiems „Liepaja“ darbuotojams ir žaidėjams.

Iš viso Latvijoje nuo pandemijos pradžios yra atlikta 207 909 koronaviruso testai. 1275 testai buvo teigiami – 1070 žmonių jau pasveiko, 32 mirė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)