Nors Lietuvos bokso federacija nutylėjo apie šalies rinktinėje užfiksuotą COVID-19 ligos atvejį, savo testų rezultatus socialiniame tinkle paviešino pats T. Tamašauskas.

30-metis vilnietis kovo viduryje dalyvavo Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) organizuotame atrankos turnyre, kuriame kovota dėl kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes.

„Aš net neįtariau, kad turiu virusą, ir nežinau, kada jis prie manęs prikibo. Bet, kadangi grįžęs iš Anglijos laikiausi saviizoliacijos, po dviejų savaičių norėjau būti tikras, kad jo neturiu ir šeimai jau saugu grįžti į namus.

Dėl šventos ramybės pasidariau testą. Jaučiausi šiek tiek apspangęs nuo dviejų savaičių sėdėjimo namuose, tad silpna savijauta atrodė pateisinama. Testo atsakymas atėjo tik penktą dieną, rezultatas teigiamas ir aš jau greitojoje, kelyje į Santariškių ligoninę. Ten patikrino plaučius ir kraują, nustatė, kad komplikacijų nėra, ir išleido namo toliau izoliuotis. Šitą „kovą“ laimėjau, kai buvo atliktas pakartotinas testas per šv. Velykas, simboliška“, – pasakojo pasveikęs boksininkas, besivaržantis svorio kategorijoje iki 91 kg.

Londone jis iš kovos dėl kelialapio pasitraukė jau pirmame rate, nusileidęs Konstantinui Pinčiukui iš Izraelio.

Atrankos turnyre iš viso dalyvavo septyni Lietuvos boksininkai, nė vienas jų nepelnė kelialapio, o Europos jaunimo čempionė Gabrielė Stonkutė taip ir nespėjo žengti į ringą. Mat varžybos buvo nutrauktos praėjus dviem dienoms nuo jų starto.

Vėliau koronavirusas diagnozuotas mažiausiai dešimčiai turnyro svečių iš Kroatijos, Turkijos, Armėnijos ir Rusijos: trims boksininkams ir septyniems treneriams bei teisėjams.

Primename, kad pirmuoju COVID-19 susirgusiu Lietuvos sportininku tapo neįvardijamas lengvaatletis. Apie tai praėjusią savaitę pranešė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)