Rusija nepatenkinta, kad daugybė šios šalies žaidėjų išvyksta į Nacionalinę ledo ritulio lygą (NHL) ir tikisi, kad naujas turnyras sustabdys sportininkų emigraciją į užsienį. KHL turėtų dalyvauti ir užsienio komandos. Tokius ketinimus jau oficialiai patvirtino suomių Helsinkio „Jokerit“ klubas, deramasi su Baltarusijos, Kazachstano ir Latvijos ekipomis.

IIHF svetainė primena, kokį šurmulį „krepšinio valstybėje“ Lietuvoje sukėlė NHL žaidėjo Dainiaus Zubraus viešnagė gimtinėje ir jo pažadas atstovauti Lietuvos rinktinei, tačiau nerašo, ar Lietuva gavo pasiūlymą prisijungti prie KHL.

Latvija norėtų KHL turėti savo atstovus. Planuojama sukurti vieną superklubą iš geriausių vietos čempionato žaidėjų, o ekipą treniruoti turėtų nacionalinės rintinės strategas Olegas Znarokas. Tačiau latviams kelia abejonių finansiniai projekto aspektai. Suma reikalinga įstoti į KHL, prilygsta šalies federacijos metų biudžetui. Taip pat neaišku, ką veiks kitos latvių komandos ir kaip vyks šalies čempionatas.

Baltarusijos ledo ritulio federacijos pirmininkas Vladimiras Naumovas neskuba savo komandų deleguoti į KHL. „Rusų tikslai šioje lygoje nebūtinai atitinka mūsų interesus. Federacija nori, kad kuo daugiau baltarusių ritulininkų atsidurtų NHL. Tikimės, kad kitą sezoną į pajėgiausią pasaulio lygą pateks dar 3-5 žaidėjai iš Baltarusijos, - teigia V. Naumovas.

Kazachstano Astanos „Barys“ klubas, kurio biudžetas 20 mln. JAV dolerių, sutinka žaisti naujo formato varžybose.

Rusijai KHL lygoje žada atstovauti Magnitogorsko „Metallurg“, Ufos Salavat Julayev, Kazanės „Bars“ ir Omsko „Avangard“.

KHL turėtų sudaryti 4 divizionai. Kiekviena komanda savo divizione su varžovais žaistų keturis kartus, o su kitų divizionų priešininkais – po du.

Ar naujoji lyga bus įkurta tikrovėje, paaiškės artimiausiu metu. Kol kas nepažengta toliau teorinio lygmens.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją