Patyręs lietuvis etapo pabaigoje griuvo ir dėl patirtų sužalojimų nebegalėjo tęsti lenktynių. Ignatas greitosios pagalbos automobiliu buvo nugabentas į ligoninę, kur jam atliekami tyrimai.

Iki finišo likus 7,7 km, pagrindinėje grupėje prieš I. Konovalovą griuvo du dviratininkai. Mūsų šalies čempionas, siekdamas išvengti susidūrimo, staigiai stabdė ir netrukus vertėsi per galvą, nulėkė į griovį, o jo dviratis nuskriejo maždaug 10 metrų. Ant gulinčio Lietuvos dviratininko užvirto keli varžovai. Iš viso į griūtį pateko kelios dešimtys dviratininkų.


197,8 km ilgio pirmąjį etapą laimėjo pasaulio čempionas prancūzas Julian Alaphilippe („Deceuninck - Quick Step“) – 4 val. 39 min. 5 sek. (vid. greitis – 42,525 km/h). 8-21 vietas užėmę dviratininkai atsiliko 8 sek. Antras finišavo australas Michael Matthews („BikeExchange“), o trečias – slovėnas Primož Roglič („Jumbo-Visma“).

Lenktynes pradėjo 184 dviratininkai iš 23 komandų.

35 metų I. Konovalovas „Tour de France“ lenktynėse startavo trečią kartą. Jis šiose varžybose dalyvavo ir 2010 bei 2017 metais.