Jau antrus metus jaunimo grupėje startuojanti 17-metė M. Paulauskaitė užtikrintai žengia į jaunųjų raitelių elitą, tuo tarpu A. Petrovas ir toliau išlaiko aukštas pozicijas tarp konkurentų iš Vokietijos, Švedijos, D. Britanijos ir kitų šalių.

„Varžybose Belgijoje susirinko išties stiprūs varžovai iš įvairių Europos šalių, galinčių pasigirti savo raitelių pasiekimais tarptautiniame lygmenyje. Džiugu, kad stipri ir pajėgi jaunoji Lietuvos raitelė irgi pamažu kyla į tarptautinį lygmenį ir žengia savo trenerio pėdomis“, – sakė Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas.

Tikslas – Europos jaunių čempionatas

Jaunoji A. Petrovo auklėtinė pasakoja, kad konkūrų varžybose dalyvauja jau 5-erius metus – nuo dvylikos. Per šį laiką sukaupta patirtis padėjo lengviau įveikti jaudulį ir geriau nusiteikti startui, juolab kad tai buvo pirma rimta M. Paulauskaitės ir jos atstovaujamos „Hobby Horse“ komandos išvyka į Vakarų Europą.

„Jau antrus metus startuoju jaunimo grupėje iki 25-erių metų, todėl norėjau išbandyti savo jėgas Belgijoje. Šios varžybos išties nebuvo lengvos, nes susirinko daug stiprių konkurentų ir tai man buvo savotiškas iššūkis. Manau, kad rezultatai visada gali būti geresni, tačiau esu patenkinta savo ir savo žirgų startais“, – tikino M. Paulauskaitė, varžybose jojusi su dviem žirgais Lordanos AS ir Goeje Vrijdag.

Taip pat M. Paulauskaitė užsimena, kad šios tarptautinės konkūrų varžybos buvo dar vienas žingsnis arčiau jos tikslo ir atstovavimo Lietuvai Europos jaunių čempionate.

„Noriu ne tik atstovauti savo šaliai, bet ir grįžti su pačiais geriausiais rezultatais. Daug treniruojuosi, semiuosi patirties dalyvaudama įvairiuose turnyruose, kad galėčiau pasiekti savo tikslą, dėl kurio labai stengiuosi“, – atviravo M. Paulauskaitė.

Lygiuojasi į prancūzų raitelę

Kartu su kitais perspektyviais jaunaisiais raiteliais besitreniruojanti M. Paulauskaitė džiaugiasi galimybe garsinti savo komandos ir visos Lietuvos vardą užsienyje. Jaunoji raitelė kaip stipriausius varžovus įvardija duetus iš Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos, Belgijos, Lenkijos, Olandijos, iš kurių ji semiasi vertingos patirties ir netgi turi savo autoritetą.

„Prancūzų raitelė Penelope Leprevost yra mano idealas. Ši moteris – viena geriausių moterų raitelių visame pasaulyje, todėl svajoju išmokti joti taip, kaip ji“, – šypsenos neslėpė M. Paulauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)