„Vienos mūsų pagrindinės sudėties šokėjos mamytė atsiuntė nuorodą į reportažą apie Brėmeno komandą, apie tai, kaip ji ruošiasi čempionatui. Reportaže kalba treneriai, rodomi šokėjai. Pastebėjome, kad šiek tiek sudėtis pasikeitusi. Galiausiai parodomi nauji jų kostiumai naujam šokio pastatymui ir mes visi išsižiojame iš nuostabos – jie identiški mūsiškiams.

Brėmeno komandos šokėjai

Skiriasi tik tai, kad suknelių petnešėlė eina per kitą petį ir spalva. Vokiečių suknelės juodai baltos, mūsų – raudonos“, – pasakoja buvusi ilgametė „Žuvėdros“ šokėja, o dabar trenerė ir kolektyvo atstovė Jūra Laivytė.

Vokiečių kostiumus pamačiusi „Žuvėdros“ suknelių modeliuotoja taip pat neteko amo. Pasak jos, šokio kompozicijai „Uraganas“ lietuvėms sukurtos suknelės nėra klasikinis apdaras Lotynų Amerikos šokiams, o ir suknelių kirpimas yra labai specifinis, todėl, kad kitas rūbų modeliuotojas sugalvotų tokią pat idėją yra sunkiai tikėtina.

„Brėmeno klubas save laiko lyderiais, mes esame pagrindiniai jų konkurentai, todėl jiems turėtų būti labai gėda dėl tokio poelgio. Nors „Žuvėdra“ su šiomis suknelėmis šoko dviejuose čempionatuose, jos dar yra naujos ir su jomis buvo galvojama šokti per čempionatą Lietuvoje.

Galbūt jie galvojo, kad mes čempionatui namuose statome naują šokį ir siuvame naujus kostiumus, bet vis tiek taip kopijuoti negalima. Jie tikrai matė mūsų rūbus, nes dalyvavo tuose pačiuose čempionatuose“, – vokiečių poelgiu vis dar stebėjosi J. Laivytė.

Tikėtina, jog po tokio incidento „Žuvėdros“ šokėjus ant parketo „Siemens arenoje“ išvysime naujais kostiumais. Nors dar nėra priimto sprendimo keisti šokėjų aprangą, tačiau, pasak J. Laivytės, kolektyvo vadovei norėjosi čempionate Lietuvoje pasirodyti su naujais kostiumais.

Šokėjo kostiumas yra labai svarbi pasirodymo dalis ir nemažai prisideda prie teisėjų vertinimų. Tai ypač svarbu lyderių kolektyvams, tarp kurių kova būna ypač atkakli ir laimima vos vieno ar poros taškų skirtumu.

J. Laivytė pripažįsta, jog kopijavimo atvejų pasitaiko, tačiau ne tokio mąsto.

„Kiek žinau, tai pirmas atvejis, kai visiškai nukopijuojamas kostiumas. Būna kartais, kad kažkokias kostiumų detales ar šokio kombinacijas nukopijuoja, bet tai daro silpnesnės komandos. Silpnesni visada nori lygiuotis ir sekti lyderius“, – aiškino ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją