DELFI žiniomis, siekti prezidento posto D. Zubrus galutinai pasiryžo tik šią savaitę. 40-metis elektrėniškis, pristatydamas savo planus asociacijos nariams, teigė, jog jam atėjo laikas imtis naujų veiklų ir „palikti susikurtą komforto zoną“.

Majamio (JAV) apylinkėse gyvenantis buvęs žaidėjas neslėpė neketinantis persikelti į Lietuvą, bet žadėjo lankytis joje dažniau nei iki šiol.

Prieš balsavimą palaikymą D. Zubrui išreiškė ir kitas NHL žaidęs lietuvis Darius Kasparaitis, kuris taip pat dalyvavo visuotiniame narių susirinkime.

19 sezonų NHL rungtyniavęs ir triskart Stanley taurės finale kovojęs lietuvis pajėgiausioje planetos lygoje iš viso sužaidė 1399 mačus, pelnė 240 įvarčius ir atliko 388 rezultatyvius perdavimus. Profesionalo karjerą jis užbaigė 2016-aisiais.

Lietuvos rinktinei D. Zubrus atstovavo trijuose pasaulio čempionatuose, paskutinį kartą – praėjusį pavasarį Kaune vykusiame IB diviziono turnyre. Kapitono pareigas ėjęs puolėjas įvarčiais nepasižymėjo, bet atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir padėjo šeimininkams laimėti varžybas bei pakilti į aukštesnį divizioną.

Anaiptol ne taip vieningai penktadienį vyko „Hockey Lietuva“ tarybos rinkimai. Pirmuoju bandymu suformuoti naujos 9 narių tarybos neišėjo, nes kai kurie kandidatai surinko po lygiai balsų.

Prieš papildomą balsavimą dauguma pretendentų nusprendė atsiimti savo kandidatūras, tad rinkimai sužlugo. Galiausiai po audringų diskusijų susitarta balsuoti už pasiūlytą sąrašą, kuriame atsirado dvi naujos pavardės: P. Nausėda ir Šarūnas Kuliešius pakeitė Artūrą Blažinską ir Karolį Kubilių.

Taryboje lieka Mindaugas Marcinkevičius, Remigijus Valickas, Olegas Tarasovas, Andrejus Silinas, Vaidas Budrauskas, Vaclovas Gedvilas ir Gintaras Šabūnas.

Naujos sudėties taryba turės nuspręsti, kam patikėti generalinio sekretoriaus pareigas, kurias iki šiol ėjo V. Budrauskas.

Susirinkimo metu taip pat nutarta 1000 eurų premija paskatinti visus 22 ledo ritulininkus, laimėjusius pasaulio čempionato IB diviziono turnyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)