Lietuvos sporto universiteto (LSU) absolventai, sporto šakų federacijų atstovai, žymūs sportininkai ir treneriai susirūpinę, kad mechaninis universitetų mažinimas ar jungimas nepakenktų sporto ir sporto mokslo plėtrai Lietuvoje.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edvinas Eimontas teigia, kad mūsų valstybės problema, jog sportas, jo reikšmė visuomenei nepakankamai įvertinta. Jo nuomone, jeigu šios problemos nebūtų, nekiltų klausimų, ar šalyje turi būti atskiras sporto universitetas. Šiai minčiai pritaria ir Lietuvos krepšinio federacijos garbės prezidentas, LSU absolventas Vladas Garastas.

„LSU autonomijos netekimas neigiamai atsilieptų įvairių sporto šakų trenerių rengimui ir sporto mokslo plėtrai. Universitetas sukaupė milžinišką patirtį, nuolat atlieka svarbius tyrimus, kurie padeda siekti aukščiausių tikslų, rengti gerus specialistus“, – sako V. Garastas.

Anot olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojos, pasaulio ir Europos čempionės, LSU absolventės Donatos Vištartaitės-Karalienės, itin svarbi LSU vykdoma švietimo misija.

„Sveikai gyvenanti, fiziškai aktyvi visuomenė – raktas į mūsų valstybės gerovę“, – teigia D. Vištartaitė.

Olimpinis čempionas, LSU absolventas Virgilijus Alekna tvirtina, kad nišinis, specializuotas sporto universitetas ypač reikalingas siekiant gerinti dėl menko fizinio aktyvumo prastėjančią vaikų ir įvairaus amžiaus žmonių sveikatą.

„Būtų labai gaila, jei nutrūktų daugiau kaip aštuonis dešimtmečius kurtos ir puoselėtos trenerių, kūno kultūros ir sveikatingumo specialistų rengimo tradicijos“, – sako V. Alekna.

Olimpinė vicečempionė, LSU absolventė Austra Skujytė pabrėžia, kad kiekvienam sportininkui vien talento ir treniruočių nepakanka – labai svarbios ir naujausios sporto mokslo žinios.

„Geriausių sporto rezultatų pasiekiau talkinant patyrusiems treneriams. Jų perteiktos ir Universitete įgytos žinios dabar man padeda pačiai dirbant trenere“, – teigia A. Skujytė.

„Futbolo federacija stengiasi atkreipti visuomenės ir valdžios dėmesį, kad sportas – ne tik medaliai, bet ir unikali priemonė spręsti socialinius, ekonominius bei politinius savo šalies sunkumus. Vakarų valstybės tai jau suprato. Ateis laikas, kai ir Lietuva supras, kad sportas – kur kas daugiau nei rezultatai aikštelėje“, – įsitikinęs LFF prezidentas E. Eimontas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)