Rezultatas slidus, o šešios minutės tęsėsi nenormaliai ilgai. Tai, kad lenkui iki šiol dar nepavyko laimėti prieš Mantą, neturėjo jokios reikšmės. Kaimyno meistriškumas ūgtelėjo, o kūnas pasigamino kelis kilogramus raumenų ir riebalų mišinio.

Nereikia pamiršti, kad lenkas yra puikus metikas ir tą ant savo kailio yra patyrę mūsų atletai. Šios sudedamosios susisumavo ir, galiausiai, išvydom nervingą reginį. Kita vertus, Mantas taipogi nestovi vietoje. Pastaruoju metu lietuvis praturtino savo atakų arsenalą parteryje, tą jis parodė pirmame kėlinuke, kuomet pasitaisęs rankų sukabinimą iš antro karto nurideno lenką dviejų taškų vertės ridenimu.

Ketvirtfinalis prieš armėną Davidą Ovasapyaną buvo absoliučiai kitoks. Žemesnis ir mobilesnis varžovas priklauso taip vadinamai stūmikų kategorijai, kurie mėgina priešininką palaužti fiziniu spaudimu. Gal todėl Mantas panaudojo 25-rių varžovo kozirius ir nuo dvikovos pradžios sklandžiu darbu rankomis užvaldė kilimo vidurį ir iškovojo aktyvumą parteryje. Pirmame aukšte Mantas netikėtai ryžosi naujam tęsinio modeliui – užšoko iš priekio ant galvos ir pervertė stotis mėginusį armėną. Tiesa, iškart prarado tašką, bet rezultatas jau buvo malonia teigiamas.

Sunkiasvorių mūšiai niekados nepasižymėdavo techninių veiksmų kaskadomis, todėl jau buvo patiestas gan padorus pergalės pamatas. Taip galvojo dauguma, žinančių imtynių specifiką. Bet armėnas antrame kėlinuke mėgino laužyti stereotipus. Gavęs savo šansą parteryje, Ovasapyanas surado du taškus, tačiau Mantą išgelbėjo budrumas ir gera reakcija. Lietuvis kontroje sugaudė varžovo sprandą ir spustelėjo į pavojingą padėtį. Taško pranašumą M.Knystautas išlaikė iki finalinio švilpuko ir šventė pergalę rezultatu 5:4.

Sekantis varžovas pusfinalyje, ne kas kitas, o legendinis turkas, dešimtkart Europos čempionas, penkiskart pasaulio čempionatų nugalėtojas ir trijų olimpinių žaidynių prizininkas Riza Kayaalpas.

Pastaraisiais metais Mantas Knystautas su turku galynėjosi Tokijo olimpinėse žaidynėse ir pernai tarptautiniame Mateo Pellicone turnyre Italijoje. Abu kartus pajėgesnis buvo Riza Kayaalpas.

Pusfinalį stebės Lietuvos Respublikos ambasadorė Kroatijoje Jūratė Raguckienė.

Rytoj mažajame finale šios dienos kovą pralaimėjęs imtynininkas dėl bronzos grumsis su serbo Boriso Petrusičiaus ir norvego Oskaro Marviko poros nugalėtoju.

Pauliaus Galkino (77 kg) graikas jokių imtynių stebuklų nerodė ankščiau, todėl buvo mažai tikėtina, kad Christos Koutsouridis šoktels aukščiau bambos. Nešoktelėjo. Paulius tvarkingai prigavo graiko kilimo pakrašty ir sėkmingai nukratė keturių balų veiksmu. Graikai dar ryžosi desperacijai, mėgino rasti savo teisybę monitoriaus ekrane, tačiau nieko nepešė, o peržiūra jiems kainavo papildomą vieną tašką Pauliaus naudai. 5:2.

Deja, aštuntfinalio gaidos skambėjo liūdniau. Paulius turėjo galimybę pirmame kėlinuke pakutenti nervus parteryje 2017 metų pasaulio čempionui ir daugkartiniam Europos čempionatų prizininkui Viktorui Nemešui ir Serbijos, tačiau pastangų nepakako. Savo ruožtu serbas antrame kėlinuke atliko du ridenimus ir iškeliavo į ketvirtfinalį.

Kitame etape serbas įveikė Aleksandriną Gutu iš Moldavijos, o pusfinalyje sukibs su Zoltanu Levai iš Vengrijos. Ši dvikova lems Pauliaus likimą čempionate. V.Nemešo pergalės atveju Paulius šeštadienį varžysis dėl patekimo į mažąjį finalą.

Martynui Nemsevičiui (87 kg) olando barjeras kol kas per aukštas. Lietuvis nusileido pasaulio imtynių jaunimo čempionui Marceliui Sterkenburgui iš Nyderlandų rezultatu 0:10. Dvikova tapo vasario mėnesio turnyro Zagreb Open veidrodiniu atspindžiu. Kaip ir prieš pora mėnesių Martynas praleido tą patį olando „petį“ ir iniciatyvą. Ir rezultatas panašus. Revanšas nepavyko.