Klaipėdiečiai nepabūgo varžovų autoriteto – ir su dukart Europos čempionų lygos ketvirtfinaliuose žaidusiais ZTR rankininkais nuo pat dvikovos pradžios kovėsi kaip lygūs su lygiais, o prieš didžiąją pertrauką pajūrio atstovai, gausiai palaikomi savų sirgalių, išsiveržė į priekį – 14:9.

Nors klaipėdiečių pagrindą sudaro 19-23 metų žaidėjai, tačiau jie 5-8 metais vyresnius, labiau patyrusius ir gerokai vizualiai didesnius varžovus į neviltį varė taikliais įvarčiais ir gudriais prasiveržimais.

Antrajame kėlinyje vienu metu “Dragūnas” pirmavo net 10 įvarčių skirtumu – 24:14.

“Dragūno” gretose išsiskyrė Benas Petreikis, pelnęs 7 įvarčius, 6 įvarčius pridėjo Jonas Truchanovičius, 5 – Gražvydas Juška, po 3 – Karolis Stropus ir Edvinas Vorobjovas, 2 – Tadas Stankevičius, 1 – Gediminas Vaitkus. Puikiai Klaipėdos ekipos vartus saugojo Aistis Pežemeckas.

Ukrainiečių komandai 8 įvarčius pelnė Aleksejus Gančevas, 6 – Maksimas Karamiševas, 3 – Dmytro Turčenko, 2 – Levgenas Konstantinovas, po 1 – Olegas Zotovas, Ivanas Proninas ir Michailas Krivčikovas.

“Buvome išstudijavę varžovų žaidimą ir juos pribloškėme savo gynyba. Nuotaikos – puikios. Tai labai svarbi pergalė. Įveikti tokio lygio priešininkus, kurių amžiaus vidurkis 27-28 metai ir jų gretose – trys Ukrainos rinktinės žaidėjai: Genadijus Komokas, Michailas Krivčikovas ir Aleksejus Gančevas, komandą treniruoja žinomas rankinio treneris Večeslavas Gidušenko – puikus pasiekimas. Bandysime tai pakartoti ir išvykos rungtynėse, nors bus labai sunku”, – teigė Klaipėdos ekipos treneris Artūras Juškėnas.

Tuo tarpu Zaporožės ZTR komandos treneris Večeslavas Gidušenko neslėpė apmaudo.

“Tikėjausi visai kitokio rungtynių scenarijaus. Klaipėdiečiai mus nustebino. Tikimės atsirevanšuoti namuose”, – kalbėjo ukrainietis.

Atsakomoji dvikova Ukrainoje vyks gruodžio 1 dieną. Nugalėtojas spręsis iš dviejų rungtynių rezultato. Taigi, “Dragūnas” į Ukrainą vyks turėdamas 5 įvarčių atsargą.

Priminsime, kad “Dragūnas” šį sezoną Europos Iššūkio taurės varžybose sublizga ne pirmą kartą. Pirmajame etape “Dragūno” rankininkai ypač sėkmingai kovėsi Moldovoje: įveikė Kipro, Moldovos ir Anglijos ekipas ir B grupėje užėmė pirmąją vietą.

Klaipėdiečiai spalio mėnesį 29:21 (15:12) palaužė Kipro “SPE Strovolos” komandą, 28:24 (16:12) įveikė šeimininkus – Moldovos “Olimpus-85-USEFS” rankininkus ir 47:24 (26:13) sutriuškino “Ruislip Eagles” (Anglija) ekipą.