Pirmosios Melnragės paplūdimyje artimiausiomis dienomis iki galo bus įrengta treniruočių salė po atviru dangumi, kurioje sportuoti nemokamai galės visi norintieji. Tai – Klaipėdos verslininkų iniciatyva.

„Dar kol kas atvežėme ne visus treniruoklius. Dar viskas yra įrenginėjama, tačiau norintiesiems jau nemokamai leidžiame sportuoti. Tą darysime visą šiltąjį sezoną. Tegul žmonės tik propaguoja sveiką gyvenimo būdą ir sportą. Juk Klaipėda šiemet yra gavusi Europos sporto miesto titulą, o 2018-ieji metai yra paskelbti sporto metais”, – sakė šios idėjos autorius verslininkas Romualdas Petrošius.

Štanginė yra įrengta šalia pirmosios Melnragės gelbėjimo stoties ant specialios iš medžio lentų sukonstruotos pakylos.

„Kol kas atvežėme 12 įrengimų, dar planuojame sutalpinti 6 treniruoklius. Taigi, iš viso bus beveikarti 20 skirtingų treniruoklių. Klaipėdoje užsidarė viena treniruoklių salė, o įranga liko. Taigi, nusprendėme, kodėl gi šių įrengimų nepanaudojus žmonių reikmėms?

Tegul žmonės nemokamai sportuoja. Paplūdimyje trūksta pramogų. Aš pats paplūdimyje verslu užsiimu 18 metų ir tai puikiai žinau. Žmonės ateis pasportuoti, vėliau pasėdės šalia įrengtame bare, pasigrožės pajūriu, naudingai praleis laiką”, – aiškino jis.

Pasak paplūdimyje dirbančių žmonių, antradienį šioje štanginėje žmonės treniravosi jau nuo šeštos valandos ryto.

„Yra budėtojas, kuris prižiūri štanginę. Dėl saugumo, kad treniruoklių naktį niekas nepavogtų, yra įrengtos ir vaizdo kameros. Žiūrėsime, ar ši treniruoklių salė pasiteisins. Jei žmonės aktyviai sportuos ir lankysis, tai gali tapti tradicija ir štanginė šiltuoju sezono metu, gal net iki šalnų, veiks ne vienerius metus”, – ambicingus planus atskleidė R. Petrošius.

Bendras sporto salės plotas – apie 230 kvadratinių metrų.

„Įrengsime palapinę, atitinkamus permatomus tentus. Kai bus vėjas, tada galėsime treniruoklių salę uždengti, kai bus šilta – atversime. Patogu”, – aiškino R. Petrošius.

DELFI pakalbinti paplūdimyje sportuojantys klaipėdiečiai džiaugėsi tokia iniciatyva.

„Puiku. Pajūryje seniai reikėjo kažko panašaus. Juk ne visiems patinka tik gulėti ant smėlio išvertus pilvą, norisi ir pajudėti, pasportuoti. Išbandžiau šią štanginę ir man labai patiko. Būtinai čia atvyksiu pasportuoti vakarais, po darbo, kai saulė nebus tokia kaitri“, – sakė klaipėdietis Vladas Kuizinas.

Štanginės Klaipėdos paplūdimyje vizualizacija

Jam pritarė ir kitas klaipėdietis Žilvinas Šeškus.

„Anksčiau pirkdavau abonementą į sporto klubą ir eidavau sportuoti tarp keturių sienų anksti ryte prieš darbą, kai yra mažiau žmonių. Tačiau vasarą abonementą į sporto klubą sustabdysiu ir treniruosiuosi po atviru dangumi.

Kam man treniruotis prikvėpuotojo ir prakaituotoje sporto salėje, jei tai galiu daryti gryname ore prie jūros. Juolab, kad po sporto gali iššokti į Baltijos jūrą ir atsigaivinti. Tai ne tik sveika, bet ir puiki pramoga, turiningas laisvalaikis. Dviračiu atminsiu į šią treniruoklių salę. Puiku“, – džiaugėsi jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)