Tai – rimtas pareiškimas, kad penkerių pastarųjų metų Lietuvos čempionas „Dragūnas“ nesiruošia užleisti nugalėtojo sosto ir šiemet.

Klaipėdiečiai Dzūkijoje nuo dvikovos pradžios diktavo savo žaidimo sąlygas: greitai susikrovė dviženklę persvarą (15:5), o pirmąjį kėlinį laimėjo net 14 įvarčių skirtumu – 21:7.

Antrajame kėlinyje klaipėdiečiai šiek tiek atsipalaidavo ir jau 40 dvikovos minutę leido dzūkams priartėti iki 11 įvarčių – 14:25. Visgi intrigos aikštės šeimininkams atkurti nebepavyko – klaipėdiečiai dar kartą įrodė, kad jie yra profesionalai ir susikrautos dviženklis persvaros neiššvaistė.

„Dragūno“ komandą į pergalę vedė Igoris Kopišinskis, įmetęs 8 (1 iš 7 m) įvarčius, Karolis Stropus pridėjo 7 (1 iš 7 m), Mindaugas Dumčius – 6 (2), Jonas Truchanovičius – 5, Šarūnas Ugianskis – 3 įvarčius.

Alytaus gretose išsiskyrė 9 įvarčius (3 iš 7 m) į Klaipėdos ekipos vartus įmetęs Gintautas Adamkevičius. Irmantas Asakavičius pridėjo 4, Aurelijus Sabonis ir Linas Paliušis – po 3, Robertas Paužuolis ir Mindaugas Visalga – po 2 įvarčius.

Primename, kad šeštadienį Klaipėdoje vykusiose pirmose finalo rungtynėse dragūniečiai pergalę šventė 13 įvarčių skirtumu – 32:19.

Trečiosios serijos rungtynės vyks šeštadienį 14 val. „Švyturio“ arenoje.

„Tai – istorinis įvykis. Iki šiol rankinio dvikovos „Švyturio“ arenoje nėra vykusios. Tai buvo viena iš mano senų svajonių. Seniai apie tai mąsčiau, tačiau tam reikia ir daug lėšų. Prabangą pirmą kartą rungtyniauti „Švyturio“ arenoje mes sau galime leisti tik rėmėjų dėka. Norime, kad kuo daugiau žmonių pamatytų mūsų rungtynes ir artimiau susipažintu su rankinio sportu. Kviečiame visus sportui neabejingus žmones ir net tuos, kurie rankinio varžybų net nėra matę. Ateikite ir įsitikinsite, kad rankinis – kietas vyrų žaidimas“, – kalbėjo „Dragūno“ vyriausiais treneris Artūras Juškėnas.

Bilieto kaina į šeštadienį Klaipėdoje vyksiančias rungtynes nėra didelė – 3 eurai.

„Į Klaipėdą kviečiame atvykti ir kitų Lietuvos miesto rankinio sirgalius. Juk gegužės 16 dieną Klaipėdoje vyks įspūdinga jūrinė šventė, skelbianti vasaros sezono pradžią – Klaipėdos laivų paradas. Šią dieną uostamiestyje bus daug renginių, galėsite pasigrožėti vandens ir ugnies šou, o vakare dangų nušvies įspūdingas fejerverkas. Taigi galite susiplanuoti puikų savaitgalį – dieną pasigrožėti rankiniu, o vėliau vykti į Laivų paradą“, – aiškino „Dragūno“ treneris.

„Dragūno“ komanda pastaruoju metu Lietuvoje diktuoja rankinio madas: penkerius pastaruosius metus tapo Lietuvos čempionu, šiemet iškovojo Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurę, neturėjo lygių Baltijos rankinio lygos (BHL) Iššūkio taurės turnyre.

„Almeida-Stronglasas“ taip pat pastaruoju metu yra tarp Lietuvos rankinio elito: pernai LRL pirmenybėse buvo trečias, o užpernai – antras.

„Dragūnas“ šį sezoną tapo LRL reguliariojo čempionato nugalėtoju (17 pergalių, 1 pralaimėjimas), o alytiškiai (15 pergalių, 3 pralaimėjimai) užėmė antrąją vietą, tad dėsninga, kad šios ekipos kaunasi didžiajame finale.

LEU salėje – lemiama kova dėl bronzos

Šeštadienį Vilniuje paaiškės Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos bronzos medalių laimėtojai. Dėl šio apdovanojimo kaunasi dvi Vilniaus ekipos – VHC „Šviesa“ ir HC „Vilnius“. Kol kas serijos iki dviejų pergalių rezultatas yra lygus – 1:1.

Pirmąją dvikovą 32:30 laimėjo HC „Vilnius“ atstovai, o antrose rungtynėse VHC „Šviesa“ atsirevanšavo 28:26 ir išlygino serijos rezultatą.

Lemiamos šios serijos dėl bronzos medalių rungtynės vyks šeštadienį 17 val. LEU sporto salėje (VHC „Šviesa“ namų aikštelė).

VHC „Šviesa“ (10 pergalių, 8 pralaimėjimai) reguliariajame LRL čempionate užėmė penktą vietą, o HC „Vilnius“ (10 pergalių, 8 pralaimėjimai) – šeštąją.

Abi Vilniaus komandos tarpusavyje dėl medalių kaunasi pirmą kartą istorijoje.

Moterų čempionate – favoričių pergalės

Antrosios Lietuvos moterų rankinio čempionato didžiojo ir mažojo finalų rungtynės, vykusios Garliavos sporto centro ir Vilniaus SM „Tauras“ sporto salėse, vėl pasibaigė favoričių, kurios serijose pirmauja jau 2:0, pergalėmis.

Kauno „ACME-Žalgiris“ svečiuose minimalia persvara 42:41 (19:20) įveikė HC „Garliava SM-CASCADA“ kolektyvą, o „Eastcon Tauras-Vilniaus kolegija“ savo aikštėje 28:24 (10:13) nugalėjo kitą sostinės ekipą LEU „Šviesa-Eglė“.

Garliavos komandoje rezultatyvumu išsiskyrė Diana Šatkauskaitė (11 įv.), Kamilė Bušaitė (10 įv.) ir Emilė Aglinskaitė (5 įv.). Žalgirietėms daugiausia įvarčių pelnė komandos kapitonė Gabija Vidūnaitė (16 įv.), Simona Kazlauskaitė (13 įv.), Gintarė Lydekaitė (3 įv.).

„Eastcon Tauras-Vilniaus kolegijos“ ekipoje išsiskyrė: Inesa Verbovik (8 įv.), Eglė Burakauskaitė (7 įv.), Gerda Trušytė (6 įv.).

LEU „Šviesos-Eglės“ gretose tiksliausiai savo varžovių vartus atakavo Rasa Mikalonytė (8 įv.), Indrė Norvilytė (6 įv.), Rita Repečkaitė (4 įv.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)