Utenos ekipą paskandino klaipėdiečių atakos

HC „Utena“ į namus iš Klaipėdos išvyko nenudžiuginusi savo sirgalių pergale. Uostamiesčio ekipai uteniškiai nusileido net 26 įvarčių skirtumu – rungtynės baigėsi rezultatu 48:22 (23:14). Klaipėdos „Dragūnas“ svečiams apie pergalę neleido nė pasvajoti – nuo pat pirmų minučių išsiveržė į priekį ir atotrūkį tik didino.

Ne veltui šis susitikimas buvo įvardintas kaip Dovydo kova prieš Galijotą. „Dragūnas“ į savo sąskaitą įsirašė jau septintąjį laimėjimą, o „Utena“ pergalės skonio šiame sezone vis dar nepatyrė. Be to, klaipėdiečiai šįvakar pasiekė sezono įmestų įvarčių rekordą – iki tol daugiausiai buvo įmestas 41 įvartis.

„Dragūno“ ekipoje rezultatyviausias buvo Laurynas Simonavičius, pelnęs 8 įvarčius, Modetas Vaitekūnas įmetė 7, 6 (1 iš 7 m) – Lukas Jurys.

„Uteną“ tempė rezultatyvus Mato Mecelicos žaidimas – jis įmetė 8 įvarčius (3 iš 7 m), Eimantas Sinkevičius pridėjo 5.

Modestas Vaitekūnas („Dragūnas“): „Rungtynės buvo tikrai neblogos, pildėme trenerio nurodymus. Manau, vaizdas buvo neblogas. Mūsų greitas puolimas leido mums įmesti nemažai įvarčių. Kaip ir į kiekvienas rungtynes, ėjome susikaupę, susikoncentravę ir siekėme pergalės.“

Simonas Mecelica („Utena“): „Laimėti nesitikėjome, labiau norėjome sumažinti skirtumą. Labai trūko gynybos, darėme daug klaidų, bet pirmame kėlinyje dar neblogai pasirodėme. Įmetėme 22 įvarčius, tai daugiau nei praėjusį kartą, kai žaidėme su „Dragūnu“. Ne visos sudėties atvykome, dalis negalėjo, turėjome labai mažai atsarginių žaidėjų. Galbūt pritrūko ir pasitikėjimo savo jėgomis.“

„Šviesa“ nepaliko vilčių „grifams“

Lengvai pergalę ir du taškus į Vilnių išsivežė VHC „Šviesa“. Ji Panevėžyje 13 įvarčiu skirtumu nugalėjo „Grifą-R. Sargūno sporto gimnazija-KKSC“ – 18:31 (8:16).

Panevėžiečių sirgalius į neviltį varė nesėkmingas pirmasis kėlinys. Pirmąjį įvartį „Grifui“ tik 14-ąją minutę pelnė Ovidijus Jagučanskas, antrasis įvartis aikštelės šeimininkų naudai įkrito tik 22-ąją minutę. Vilniečiams palankus žaidimas vyko ir antrajame kėlinyje, kai per trylika minučių panevėžiečiai įmetė tik 1 įvartį, o varžovai tuo metu pelnė aštuonis.

Sostinės ekipą į pergalę vedė Karolis Antanavičius, uždirbęs 7 įvarčius, Valdas Drabavičius įmetė 6 (1 iš 7 m), Tomas Valiulis – 4.
Panevėžiečius bandė gelbėti Ovidijus Jagučanskis, įmetęs 5 įvarčius, 4 (1 iš 7 m) pelnė Ignas Storuka, 3 – Deivydas Pocius.

„Granitas“ suklupo prieš čempionus

Kiek anksčiau taurės varžybose savo jėgas tarpusavyje patikrinę Alytaus ir Kauno klubai pasidalino po pergalę. Tiesa, dėl geresnio įvarčio santykio į taurės pusfinalį iškopė Kauno atstovai. Artėjant šiandienos dvikovai buvo kalbėta, kad tai reiškia tik viena – namuose rungtyniausiantys čempionai bus kupini ryžto ir motyvacijos atsigriebti.

Iš tiesų alytiškiai pademonstravo kovingą žaidimą ir kauniečius įveikė rezultatu 32:23 (18:13). Taigi Alytaus ir Klaipėdos komandos išliko nepralaimėjusios.

„Varsos-Stronglaso“ ekipoje lyderiavo Rokas Lastauskas, įmetęs 6 įvarčius, po 5 įmetė Irmantas Asakavičius, Remigijus Čepulis ir Žygimantas Micevičius.

„Granito-Kario“ gretose išsiskyrė 6 įvarčius (1 iš 7 m) pelnęs Modestas Štarolis, 5 (2 iš 7 m) įmetė Mindaugas Urbonas, 4 – Paulius Šarkauskas.

Valdemaras Novickis („Granitas-Karys“): „Šiandien labai gerai sužaidė alytiškiai. Mūsų tikslas buvo LRF taurė, išeiti į jos finalą. Pavasarį su Alytumi bandysime atsigriebti.“

Eugenijus Gimbutas („Varsa-Stronglasas“): „Šiandienos žaidimą galiu vertinti gerai. Rezultatą lėmė stipri, gera mūsų gynyba. Labai gerai žaidė mūsų vartininkas. Na, ir geras komandinis puolimas. Dėl to šios dienos dvikovoje buvome nugalėtojai.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją