Į „World Athletics“ kalendorių įtrauktose varžybose bus rungiamasi ne tik dėl šalies čempiono titulų, bet ir dėl kelialapių į kovo 2–5 dienomis Stambule (Turkija) vyksiantį Europos uždarų patalpų čempionatą, kur normatyvus kol kas yra įvykdę 3 Lietuvos lengvaatlečiai: Jogailė Petrokaitė (šuolis į tolį), Modesta Justė Morauskaitė (400 m, praleis čempionatą dėl traumos) ir Tomas Keršulis (400 m, praleis čempionatą dėl studijų).

Visgi, vos prieš kelias dienas 2 Lietuvos rekordus pagerinęs 21-erių metų sprinteris vasarą sportuos ir varžysis Lietuvoje.

Lietuvos čempionate dalyvausiantis daugiakovininkas Edgaras Benkunskas neslėpė, jog sezono pradžia yra labai patenkintas: „Jau sausio viduryje vykusiame Lietuvos daugiakovių čempionate, septynkovėje, pavyko pasiekti asmeninį rezultatą, todėl jaučiau, kad esu pasiruošęs geresniems rezultatams.“

Lengvaatletis ne tik iškovojo Lietuvos daugiakovių čempiono titulą, bet vėliau ir gerino asmeninį rekordą Kauno miesto suaugusių varžybose (60 m barjerinio bėgimo rungtyje). Galiausiai Taline (Estija) vykusiose daugiakovių turo sidabrinio lygio varžybose E. Benkunskas pagerino 15 metų nejudintą Lietuvos septynkovės rekordą.

„Dirbame gera linkme, o pasiekti rezultatai – sunkaus darbo vaisiai. Žinoma, sporte egzistuoja ir sėkmės elementas“, – pasakojo 23-ejų metų daugiakovininkas.

Nors lengvaatletis Lietuvos čempionatui aukštų tikslų nekelia, vilties patekti į Europos uždarų patalpų čempionatą nepraranda.

1500 m ir 3000 m bėgimo rungtyse startuosiantis Simas Bertašius dar trečiadienį dalyvavo Belgrade (Serbija) vykusiose World Athletics turo sidabrinio lygio varžybose (1500 m – 3 min. 44,27 sek.).

Visgi, vidutinių nuotolių bėgikas patvirtino, jog dažni startai nėra problema: „Atsistatymui laiko užtenka, o dažniausiai, kai tenka bėgti dvi dienas iš eilės, su treneriu paskirstome jėgas.“

Praeitos žiemos rezultatais pasidžiaugęs lengvaatletis teigė, kad rezultatų norėtųsi geresnių, tačiau visos viltys dedamos į vasarą. „Šią žiemą stengiuosi įsivertinti savo galimybes, treniruotes ir pasiekti optimalią formą prieš vasarą, kadangi tada Budapešte (Vengrija) vyks pasaulio čempionatas, o liepos mėnesį atsidarys normatyvų ir reitingų sistema į 2024 metais vyksiančią Paryžiaus (Prancūzija) olimpines žaidynes“, – teigė S. Bertašius.

„Lietuvos čempionate tikslas – dvi pergalės, o jeigu gerai bėgsis, bandysiu siekti ir aukštesnio rezultato“, – sakė 1500 m rungties rekordininkas.

Atkakliausios kovos Lietuvos čempionate tikimasi sekmadienį vyksiančioje moterų trišuolio rungtyje, kadangi čia turėtų startuoti visos pajėgiausios šalies trišuolininkės: Aina Grikšaitė, Diana Zagainova ir Dovilė Kilty.

Šuolio į aukštį rungtyje bus galima išvysti Airinės Palšytės ir Urtės Baikštytės dvikovą. Taip pat Lietuvos čempionate turėtų startuoti garsiausi šalies ėjikai – Artur Mastianica, Brigita Virbalytė-Dimšienė ir Marius Žiūkas. Be jau išvardintų lengvaatlečių varžybose planuoja startuoti Ieva Zarankaitė (rutulio stūmimas), Jogailė Petrokaitė (šuolis į tolį), Gediminas Truskauskas (60 m) ir kiti.

Varžybų pradžia šeštadienį – 13 val., sekmadienį – 11 val. Tiesioginę transliaciją abi dienas bus galima stebėti per „Delfi TV“ arba LLAF „Facebook“ puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją