Nors prognozės gąsdino dideliu vėju ir apsiniaukusiu dangumi, tačiau po dviejų karštų, saulėtų, šiek tiek vėjuotų, tačiau kupinų emocionalių, dramatiškų ir kai kur visai ne vaikiškų kovų, paaiškėjo naujieji Lietuvos jaunių paplūdimio tinklinio čempionai.

Merginų grupės pusfinalyje Tinklinio mokymo centro trenerio Pauliaus Matulio auklėtinės Gabrielė Petrauskaitė ir Ariana Rudkovskaja 2-0 (21:10, 21:7) įveikė savo klubo drauges Gerdą Peciukonytę bei Milaną Tunevič ir užsitikrino kelialapį į finalą.

Antrajame pusfinalyje taip pat užtikrintai sužaidė priimančiojo miesto komanda – Klaipėdos tinklinio asociacijos trenerės Agnės Aleknavičienės treniruojamos merginos Augustė Petrauskaitė ir Karina Simonaitytė, kurios 2-0 (21:12, 21:10) nugalėjo tinklinio ir paplūdimio tinklinio sporto klubo „Auksma“ auklėtines Vakarę Radvilavičiūtę ir Melaniją Vasiliauskaitę.

Finale susitikusios klaipėdietės ir vilnietės žiūrovams ir savo treneriams dovanojo tikrai įtemptą ir finalo vertą, beveik valandą trukusią, kovą. Sulaukusios gausaus draugų ir žiūrovų palaikymo, įtemptą trijų setų paplūdimio tinklinio trilerį laimėjo fantastišką žaidimą pademonstravusios vilnietės Ariana Rudkovskaja ir Gabrielė Petrauskaitė, išplėšusios nelengvą pergalę 2-1 (23:21, 10:21, 15:8) prieš Klaipėdos tinklinio asociacijos antrąją komandą.

Bronzinėse kovose susitiko dvi Vilniaus paplūdimio tinklinio klubų komandos. Čia Artūro Bekiš treniruojamos V. Radvilavičiūtė ir M. Vasiliauskaitė 2-0 (21:12, 21:14) pranoko G. Peciukonytė bei M. Tunkevič.

Vaikinų grupėje intrigos taip pat netrūko. Pusfinalyje Vilniaus „SM Tauro“ trenerio Denišo Matuševo auklėtiniai Daniilas Švageris ir Tomašas Veštortas po atkaklios kovos 2-1 (21:16, 18:21, 15:13) nugalėjo Šiaulių „SM Dubysos“ trenerio Genadijaus Pušnovo porą Tautvydą Pranį bei Armandą Šarkauską.

Kita „SM Tauro“ pora Yutaka Matuševas ir Karolis Lanevskis pusfinalyje 2-0 (21:4, 21:18) įveikė Dovydą Baigį ir Jokūbą Vaišnį iš Lazdijų.

Finale Y. Matuševas ir K. Lanevskis po principinės trijų setų kovos 2-1 (21:16, 18:21, 15:13) nugalėjo D. Švagerį bei T. Veštortą.

Kovoje dėl bronzos užtikrintą žaidimą pademonstravo Šiaulių atstovai, kurie 2-0 (21:11, 21:8) įveikė Lazdijų sporto mokyklos auklėtinius D. Baigį bei J. Vaišnį.

Jau kitą savaitę, birželio 20 d. čia pat, 2-ajame Melnragės paplūdimyje, Klaipėdos pliažo tinklinio klubo aikštelėse, stipriausias komandas išsiaiškins ir jauniausieji tinklininkai – vyks 2018 m. Lietuvos jaunučių (iki 14 metų) čempionatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją