Surinkusios 33 balus ir mažiau, pereina į klubų sistemą, surinkusios daugiau – lieka finansuojamos iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto. Į pastarąjį sąrašą papuola 14 sporto šakų, tarp kurių dviračių sportas, krepšinis, meninė gimnastika ir kt.

Klaipėdos miesto savivaldybės skaičiavimais, regbis surenka 33 balus ir turėtų netekti finansavimo iš biudžeto. Tačiau Lietuvos regbio federacija susipažinusi su siūlomu projektu, aptiko esminius balų skyrimo netikslumus.

„Regbis negavo 4 balų už tai, kad ši sporto šaka yra olimpinė, dar 9 taškai nebuvo skirti už pasiekimus Europos bei pasaulio čempionatuose. O juk Lietuvos regbio rinktinė (U20) tapo Europos čempionais 2010 metais, Vengrijoje. Tad regbiui nepriskirta 13 balų, kurie iš esmės pakeičia šios sporto šakos statusą Klaipėdoje. Regbis yra vienas svarbiausių sportų uostamiestyje”, - argumentus dėsto Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

Klaipėdoje regbis vystosi itin sparčiai, žaidžia daugiau nei 80 vaikų, jaunuolių, suaugusiųjų, čia dirba 4 treneriai, tarp kurių Lietuvos moterų rinktinės treneris. Lietuvos regbio rinktinė (U20) yra iškovojusi Europos čempionų vardus, vyrų rinktinė pagerino pasaulio rekordą (18 pergalių iš eilės), ilgą laiką buvo tarp 40 stipriausių pasaulyje, ir pagal šį rezultatą atsiliko tik krepšiniui.

„Tikime, kad Klaipėdos miesto savivaldybės Taryba ištaisys skaičiavimų netikslumus ir leis regbiui užimti jam priklausomą garbingą vietą sporto šakų šeimoje”, - įsitikinęs R. Davidovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)