„Virtuali apgultis“ – taip pastaruosius ketverius metus interviu „The Weekend Australian Magazine“ apibūdino Melburne gyvenantys M. Hortono tėvai Andrew ir Cheryl.

24-erių plaukikas kinų rūstybę užsitraukė dar 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kai pavadino S. Yangą sukčiumi.

Praėjusiame pasaulio čempionate Kinijos žvaigždei laimėjus 400 m plaukimą laisvu stiliumi, vicečempionu tapęs australas atsisakė kartu su juo fotografuotis ant prizininkų pakylos.

Kuomet S. Yangas užėmė teisėjų dėl draudžiamo judesio starto metu diskvalifikuoto Dano Rapšio vietą perpus trumpesnio nuotolio nugalėtojų pjedestalo viršūnėje, tą patį padarė bronzos medalio laimėtojas iš Didžiosios Britanijos Duncanas Scottas.

Įniršęs S. Yangas tuomet koneveikė savo varžovus, neatsiliko ir jo gerbėjai.

M. Hortono tėvai pasakojo, jog į jų namus buvo įsilaužta, visai šeimai, įskaitant jaunesnį sūnų Chadą, buvo grasinama mirtimi, programišiai atakavo A. Hortono kompanijos kompiuterinę sistemą.

O vėlai naktį už namų tvoros prasidėdavo „koncertai“ – trankydami puodus ir keptuves chuliganai trukdydavo M. Hortono artimiesiems miegoti.

Anot Hortonų, nukentėjo net augalai jų sode, kurie esą buvo apipurkšti nuodingomis medžiagomis, kartą per tvorą į kiemą buvo įmesta fekalijų.

Neapykantos bangą socialinėje erdvėje turėjo atlaikyti kitas S. Yango kritikas iš Australijos – krepšininkas Andrew Bogutas. Kinijoje vykusiame praėjusiame pasaulio čempionate pastarasis būdavo nušvilpiamas kiekvienose rungtynėse.

„The Weekend Australian Magazine“ citavo neįvardintą nacionalinio saugumo ekspertą, pasak kurio, su S. Yangu susijusi grasinimų ir užgauliojimų lavina yra platesnės operacijos, kuria siekiama pažeminti Kinijos kritikus, dalis.

Primename, kad antrą kartą dėl antidopingo taisyklių pažeidimų teistas S. Yangas praėjusį vasarį pralaimėjo bylą Tarptautiniame sporto arbitražo teisme (CAS) ir buvo diskvalifikuotas net aštuoneriems metams.

Net ir nubaustas jis neišvengė naujų skandalų. Praėjusią savaitę Kinijos plaukimo federacija turėjo neigti žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, jog S. Yangas dalyvauja treniruočių stovykloje kartu su šalies plaukimo rinktinės atstovais.

Komunistų jaunimo organizacijos leidžiamas „Pekino jaunimo dienraštis“ pranešė, jog 17 plaukikų tris mėnesius dirbs stovykloje Džedziange. Sportininkų sąraše buvo paminėta ir S. Yango pavardė.

Diskvalifikuoti atletai neturi teisės treniruotis nacionalinių federacijų rengiamose pratybose, kol nesibaigs jų bausmės laikas.

S. Yangas į didįjį sportą galės grįžti tik 2028 metais, kai jam bus 36-eri. Tiesa, triskart olimpinis ir 11 sykių pasaulio čempionas dar ketina bylinėtis su Pasauline antidopingo agentūra (WADA) federaliniame Šveicarijos teisme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)