Prieš varžybas būta nuogąstavimų, kad pandemija gali smarkiai paveikti olimpiadą, ypač dėl itin užkrečiamos koronaviruso omikron atmainos plitimo.

Beveik 3 tūkst. atletų ir per 60 tūkst. pagalbinių darbuotojų, savanorių bei žaidynes nušviečiančių žiniasklaidos atstovų gyvena uždarame „burbule“, yra kasdien testuojami dėl COVID-19 ir privalo nuolat dėvėti kaukę.

Nuo sausio 24-osios, kai buvo pradėta skelbti oficialius duomenis, šiame „burbule“ buvo užfiksuoti iš viso 435 COVID-19 atvejai. Nežinoma, kiek sportininkų yra tarp užsikrėtusiųjų.

Tačiau olimpiadai artėjant prie pabaigos buvo fiksuojama vis mažiau užsikrėtimo atvejų, o trečiadienį visi polimerazės grandininės reakcijos (PGR) testai buvo neigiami.

„Tai įrodo, kad uždarajame „burbule“ taikomos prevencijos priemonės yra veiksmingos“, – sakė už ligų kontrolę atsakingas olimpiados pareigūnas Huang Chunas (Huang Čunas).

„Sėkmingai organizuotos žaidynės ir taikomų prevencijos priemonių veiksmingumas rodo, kad tai geras žiemos olimpinių žaidynių modelis COVID-19 fone“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją