„Lietuva šiemet švenčią 30-metį, o bėgimas bus jau 31-as. 1989 metais, vasario 16 dieną 15 vyrų susiorganizavo ir nuo to pačio A. Kulviečio obelisko ir etapais nešė Lietuvos vėliavą iki Jonavos krašto muziejaus. Vėliau visą šią nepriklausomybės idėją perkėlėme į kovo 11 dieną. Mūsų bėgimas yra labai populiarus tarp sportininkų.

Kasmet sulaukiame ir nemažai stipresnių bėgikų. Trasa per visą laiką keitėsi į visas puses, bet dabar ji yra nusistovėjusi ir sertifikuota“, – pasakojo Jonavos sporto centro direktorė Regina Stupurienė.

Jonaviškė Vilmantė Stašauskaitė ruošėsi kovo pabaigoje Gdynėje (Lenkija) vyksiančiam pasaulio pusės maratono čempionatui, tačiau jis dėl koronaviruso grėsmės buvo atidėtas. Dėl to Jonavos bėgimas jai tapo svarbiausiu mėnesio startu.

„Šiuo metu gyvenu Jonavoje ir tai iš esmės jau yra mano miestas. Dalyvausiu čia su visa savo komanda. Jeigu viskas pasiseks, planuoju šiemet tapti greičiausia jonaviete. Stengiuosi progresuoti kiekviename bėgime“, – teigė V. Stašauskaitė.

Ji tarnauja Lietuvos kariuomenėje, todėl puikiai supranta Kovo 11 dienos svarbą.

„Žinoma, kad tai man reiškia labai daug. Ši diena man yra labai svarbi. Kovo 10 dieną mes šią šventę minime darbe ir visada labai smagu užsidėti kažkokią atributiką ir paminėti šią dieną. Laukia labai puikus renginys. Manau, kad sportininkams tą dieną tai yra vienas svarbiausių renginių Lietuvoje“, – sakė bėgikė.

Ne vienas bėgikas dažnai giria Jonavos bėgimo trasą, nes ji yra palanki gerinti savo asmeninius rekordus.

„Trasa yra labai gera. Ji yra lygi, tik likus 1 km iki finišo, laukia nedidelis kalniukas. Visada bėgame plentu, o aplinkui - daug gamtos, miškų. Kiekvienam gali atrodyti skirtingai, nes 15 km yra nemažas atstumas, bet pati bėgau čia pirmą kartą pernai ir ji iškart tapo viena mėgstamiausių. Čia galima pasiekti gerus asmeninius rezultatus“, – pabrėžė V. Stašauskaitė.

Pagrindinis 15 km bėgimas 12 val. startuos prie obelisko A. Kulviečiui Kulvos seniūnijoje. 2 km bėgimas už Lietuvą startuos 10.45 val. prie Jonavos rajono savivaldybės.

Bėgimo metu dalyvių dvejose zonose lauks muzikinės stotelės, kuriose atlikėjai stengsis suteikti sportininkams papildomos energijos. Bus du maitinimo taškai. 15 km distanciją įveikę sportininkai po finišo gaus Lietuvos kariuomenės išvirtą plovą, arbatos. Visi finišavusieji bus apdovanoti medaliais.

R. Stupurienė džiaugėsi, kad dalyviai aktyviai registruojasi į bėgimą nepaisant atsiradusios panikos dėl pasaulyje plintančio koronaviruso.
„Mes tam esame pasiruošę ir džiugu, kad dalyvių skaičiui tai įtakos beveik neturi“, – teigė R. Stupurienė.

Kita svarbi šventės dalis – eisena, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimui. Patriotinės eitynės išžygiuos iš Joninių slėnio 11.45 val.

„Prieš keletą metų pradėjome organizuoti patriotines eitynes. Viskas prasidėjo nuo 100 dalyvių, o dabar jų bus virš 1000. Kasmet prisijungia vis daugiau įvairių organizacijų ir žmonių. Šių metų devizas – apsigaubk Lietuvos vėliava. Kviečiame visus, kas turi Lietuvos trispalves, eiti su jomis. Visi dalyviai gaus vėliavėles su valstybės simboliais“, – pridūrė R. Stupurienė.

Registracija į bėgimą „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“ vyksta jonavosbegimai.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)