„Pasirodė informacija, kad Ukrainos šachmatininkių rinktinė gali dalyvauti pasaulio čempionate, kuris vyks Chanty Mansijske.

Ukrainos jaunimo ir sporto ministerija dar kartą primena savo poziciją dėl ukrainiečių sportininkų dalyvavimo varžybose, vykstančiose šalyje agresorėje: ministerija negali uždrausti sportininkams, treneriams, sirgaliams ar kam nors iš Ukrainos piliečių vykti į varžybas į Rusiją. Tačiau vyriausybė turi suverenią teisę nefinansuoti ukrainiečių sportininkų kelionių į tarptautines varžybas RF“, – sakoma ministerijos pranešime.

„Už dalyvavimą tokiose varžybose nebus mokamos jokios valstybinės premijos, į jose pasiektus rezultatus nebus atsižvelgiama skiriant sportinius titulus“, – priduriama jame.

Ukrainos jaunimo ir sporto ministerija savo pranešime taip pat pabrėžė, kad „atsakomybė už sportininkų keliones (į Rusiją) prieš Ukrainos visuomenę ir už savo saugumą priklauso išskirtinai sporto federacijoms ir asmeniškai tiems sportininkams bei treneriams, kurie priėmė sprendimą vykti į Rusiją, suprasdami visą įmanomą riziką ir pasekmes“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)