Lemiamose – septintose – rungtynėse Magnitogorsko „Metallurg“ 7:4 (1:1, 3:1, 3:2) įveikė Prahos „Lev“ (Čekija) ir laimėjo seriją iki 4 pergalių rezultatu 4:3. Šios rungtynės tapo rezultatyviausiomis per visą KHL superfinalo serijų istoriją.

Rungtynes tiksliu smūgiu pradėjo buvęs Tado Kumeliausko komandos draugas Francis Pare (4:43 min.), bet dar pirmajame kėlinyje svečių žaidėjas Davidas Ullstromas (13:49) atstatė pusiausvyrą.

„Metallurg“ dar kartą į priekį išvedė Jevgenijus Biriukovas (23:31), tačiau ir šia persvara šeimininkai džiaugėsi neilgai, nes pasižymėjo Ryanas O'Byrne'as (34:41). Rungtynių lūžis įvyko šio kėlinio pabaigoje, kai vos per 41 sek. „Metallurg“ įmušė net du įvarčius. „Lev“ vartininką Petri Vehaneną nuginkluoti pavyko Jaroslavui Kosovui (36:56) ir Janas Kovaras (37:37).

Nuo trečiojo kėlinio „Lev“ vartus gynė Atte Engrenas, bet šios komandos problemos tęsėsi ir toliau – geriausiu finalo serijos žaidėju vadinamas Sergejus Moziakinas smūgiavo į virpstą, o netrukus sulaukė dar vieno komandos draugo perdavimo ir šį kartą jau neklydo (43:10). „Lev“ triuškinimą kėlinio pabaigoje pradėjo Danisas Zaripovas (52:35), pasinaudojęs varžovų gynėjų klaida. Netrukus rankas į viršų kėlė jau Čekijos klubo žaidėjai – tikslų smūgį atliko Martinas Thornbergas (53:55). Šio įvarčio įkvėpti svečiai perėmė iniciatyvą ir po puikaus Justino Azevedo (58:19) įvarčio dar labiau sumažino savo atsilikimą.

Prahos klubas dar suspėjo pakeisti vartininką šeštuoju aikštės žaidėju ir toliau kūrė pavojingas progas, bet svečiai prarado ritulio kontrolę, o tuo pasinaudojęs Michailas Junkovas (59:51) pasiuntė ritulį į tuščius vartus ir panaikino visas „Lev“ viltis.

Šios rungtynės pasižymėjo itin drausmingu žaidimu. „Metallurg“ per visas rungtynes negavo nė vienos (!) baudos minutės, o „Lev“ gretose prasižengė vienintelis Martinas Ševcas.

„Metallurg“ pirmą kartą klubo istorijoje iškovojo Gagarino taurę, o „Lev“ taip pat perrašė KHL istoriją, nes tapo pirmuoju ne Rusijos klubu, žaidusiu šios lygos finale.