„Šios dienos etapas ypatingas – jis sudėlioja galutinius taškus prieš pasiruošimą finalo kovai. Labai džiaugiuosi, kad į paskutinį etapą moterų įgula žengs su iš tiesų džiugia pergale. Joms linkiu neprarasti atkaklumo, o visiems regatos dalyviams – vėjo“,- teigė Lietuvos pašto vadovė Lina Minderienė.

Kovoje dėl Didžiosios regatos taurės ir absoliučiai greičiausios jachtos vardo kol kas lydere lieka praėjusių metų čempionai jachta „Keturi vėjai“ (kpt. Adomas Janulionis). Įskaitoje dėl Didžiosios regatos taurės ji beveik 11 minučių lenkia jachtą „Extreme“ (kpt. Aistis Kalanavičius), o įskaitoje dėl absoliučiai greičiausios jachtos taurės – maždaug 8 minutėmis jachtą „Nida III“. Kovoje dėl pirmos vietos savo grupėje „Keturi vėjai“ kol kas antri, tačiau nuo pirmoje vietoje esančių „Extreme“ atsilieka vos vienu tašku. Tai reiškia, kad viską lems paskutinis etapas šeštadienį.

Finalas lemtingas bus ir „RS-280“ jachtų grupės lyderiams. Po įtemptos, visą etapą trukusios kovos šioje grupėje „Lietuvos pašto“ etapą 40-čia sekundžių laimėjo „Raganosis-Eltel“ įgula, vadovaujama kapitono Sauliaus Pajarsko. Prieš finalą bendroje grupės įskaitoje nuo artimiausių konkurentų, jau dešimt kartų iš eilės „Kuršių marių regatą“ laimėjusių „Arabela-AG Baltic“ įgulos, jie atsilieka vienu tašku, tad paskutinio etapo nugalėtojas taps ir regatos nugalėtoju grupėje.

Kovoje dėl mažosios regatos taurės kol kas užtikrintai pirmauja jachta „Tango“ (kpt. Aidas Narbutas). Nuo jos net 23 su puse minutėmis atsilieka jachta „La Vacance“ (kpt. Andrius Juknevičius).
Pirmą vietą „Lietuvos pašto“ etape iškovojusi moterų įgula su jachta „Rasa“ bendroje grupės įskaitoje prieš finalo etapą užima trečią vietą.

Kuršių marių regata“ yra didžiausios kreiserinių jachtų varžybos Lietuvoje. Kartu jos laikomos kreiserinių jachtų (išskyrus „RS-280“ jachtų klasę) Lietuvos čempionatu. Tai seniausia, jau nuo 1954 metų organizuojama Lietuvos buriavimo regata, tapusi didžiausia buriavimo bendruomenės švente tiek ant vandens, tiek krante.

Lietuvos pašto etapo rezultatai grupėse:

1 grupė - RS-280

1. RAGANOSIS-ELTEL (kpt. Saulius Pajarskas);
2. ARABELA-AG BALTIC (kpt. Raimondas Šiugždinis);
3. BARTA (kpt. Simonas Steponavičius).

2 grupė - 1-ORC-RC

1. KETURI VĖJAI (kpt. Adomas Janulionis);
2. KATARINA JEE (kpt. Mart Tamm);
3. EXTREME (kpt. Aistis Kalanavičius).

3 grupė - 2-ORC-RC

1. MIRAGE (kpt. Albertas Lukšys);
2. X-XS (kpt. Vilius Biestauskas);
3. ZIGZAG (kpt. Aivaras Mieliauskas).

4 grupė – „Platu-25“

1. BESTIJA (kpt. Algirdas Žižys);
2. RE/MAX, White Whale (kpt. Julius Maseiva);
3. WELLMAN SAILING TEAM LANDERO (kpt. Darius Kašėta).

5 grupė - 2-ORC-C

1. IDEFIX (kpt. Tomas Barakauskas);
2. NERIJA (kpt. Dainius Jurevičius);
3. EGLĖ (kpt. Gintautas Kurlavičius).

6 grupė - „Karteriai“

1. ULTRA (kpt. Jurgis Janulionis);
2. BANGA (kpt. Alvydas Kalanavičius);
3. AVE VITA (kpt. Vygantas Stankus).

7 grupė - „Petersonai“

1. RASA (kpt. Lijana Petrikėnė);
2. VĖJAS PLIUS (kpt. Ričardas Varno);
4. KOMETA (kpt. Aleksandras Tomaševskis).

8 grupė - 3-ORC

1. TANGO (kpt. Aidas Narbutas);
2. LA VACANCE (kpt. Andrius Juknevičius);
3. GERADIENA (kpt. Tauras Pėstininkas).

9 grupė - 4-ORC

1. ESMERALDA (kpt. Miroslavas Urbonavičius);
2. TERRA JONAVA (kpt. Gintaras Klemensas Kalonaitis);
3. VILMA (kpt. Vytis Dedonis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją