Dopingą meldoniumą, kuris yra uždraustas nuo 2016 metų sausio 1-os dienos, vartojo Natalija Kondratjeva (svorio kategorija iki 48 kg), Jekaterina Valkova (iki 63 kg), Michailas Puliajevas (iki 66 kg) ir Denisas Jercevas (73 kg).

Pats garsiausias iš šio ketverto - 28-erių metų M. Puliajevas. Jis - pasaulio komandų čempionas (2012 metų) ir vicečempionas (2013), dukart tapo asmeninių planetos pirmenybių vicečempionu (2014 ir 2015), Europos žaidynių (2015) ir Europos čempionato (2014) bronzos medalininkas.

Visi keturi dziudo meistrai buvo Rusijos rinktinės kandidatai dalyvauti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Visi keturi sportininkai neigia dopingo vartojimo faktą.

Anksčiau dėl meldoniumo vartojimo buvo diskvalifikuoti ar nušalinti nuo varžybų Marija Šarapova, Julija Jefimova, Pavelas Kuližnikovas, Jekaterina Bobrova ir keliolika kitų Rusijos sportininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)