Varžybos buvo vykdomos dviejų minusų sistema, todėl kai kuriems imtynininkams teko dalyvauti net 6 kovose.

Svoryje iki 55 kg startavo A. Žekas ir T. Baracevičius. Pastarasis nugalėjo tris varžovus ir finale susitiko su 2010 metų Europos jaunių čempionato trečios vietos laimėtoju Kirilu Kaniuku. Pirmo kėlinio nugalėtojas buvo išaiškintas po klinčo, kuris burtais buvo palankesnis baltarusiui.

Deja, T. Baracevičius ir antrame kėlinuke neatsilaikė prieš dvejais metais vyresnį ir daugiau patirties turintį varžovą. Sportininkas buvo aktyvus visos kovos metu, nevengė improvizuoti, gerai kontroliavo priešininkų veiksmus, nors ir padarė keletą klaidelių, tačiau apibendrinus galima teigti, kad jo forma šiuo metu gera.

A. Žekas šiose varžybose taip ir „nesurado“ savęs, tačiau iki pagrindinių startų dar pakankamai laiko ir reikia tikėtis kad viskas pasitaisys (8 dalyviai).

Sidabro medalį svoryje iki 96 kg iškovojo A. Šulcas.

A. Draugelis grūmėsi svorio kategorijoje iki 74 kilogramų. Jis įveikė keturis varžovus, tarp jų ir 2012 m Baltarusijos jaunimo čempioną, tačiau pralaimėjo šios šalies bronziniam prizininkui ir turėjo tenkintis trečia vieta (14 dalyvių).

Pagirtinai kovojo A. Mažeika (60 kg). Tačiau jam reikia skirti daugiau dėmesio gynybos tobulinimui, nes čia sportininkas šiek tiek vėluoja. A. Mažeika iškovojo bronzos medalį (16 dalyvių).

Svorio kategorijoje iki 84 kilogramų jėgas išmėgino M. Jakubauskas. Šiaulietis yra jaunių amžiaus, todėl jam dar sunku kovoti su jaunimu. Nepaisant to, jis iškovojo vieną pergalę ir patyrė du pralaimėjimus (7 dalyvių).

Varžybose dalyvavo per 112 sportininkų iš Baltarusijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją