Tiesa, būsimas iššūkis 1 val. 59 min. nebus laikomas oficialiu sėkmės atveju, nes rekordininkui padės asistentai, padedantys palaikyti bėgimo tempą. Panašiame renginyje 2017 metais Italijoje jis užfiksavo 2 val. ir 25 sek. rezultatą.

Kol kas iššūkio vieta dar derinama, tačiau pats maratono bėgimas turėtų vykti rugsėjį arba spalį.

„Visuomet sakau, kad žmogui nėra ribų, – BBC kalbėjo E. Kipchoge, balandžio 28 dieną laimėjęs Londono maratoną. – Žinau, kad galiu įveikti šį barjerą. Nubėgtas mano greičiausias istorijoje maratonas yra didingiausias mano karjeros momentas. Galimybė dar kartą pamėginti įveikti magišką 2 val. ribą mane labai užveda“.

Keniečio rezultatas Londone – 2:02.38 – yra antras oficialus greičiausias maratonas istorijoje ir olimpinis čempionas tiki, kad jis turi viską, kad pasiektų 1 val. 59 min. rezultatą.

„Daug išmokau iš savo buvusio bandymo ir tvirtai tikiu, kad galiu bėgti 26 sek. greičiau, nei Moncoje prieš dvejus metus, – kalbėjo jis. – Nekantriai laukiu artimiausių mėnesių pasiruošimo darbo ir tikiuosi parodyti pasauliui, kai sieki savo tikslo ir tiki savimi, viskas yra įmanoma“.

Italijos Moncos „Formulės-1“ trasoje 2017 metų gegužės 6 dieną E. Kipchoge maratoną nubėgo per 2 val. ir 25 sek., jį atskirose distancijos dalyse lydėjo bėgikai, padedantys palaikyti tempą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją