Finale nuo 16 valandos į kovą dėl apdovanojimo stojo didžiausia Lietuvos lengvaatlečių rinktinės viltis bei varžybų favoritas 18-metis Mykolas Alekna.

Legendinio dukart olimpinio čempiono Virgilijaus Aleknos sūnui kvalifikacinėse varžybose pakako vos vieno bandymo: diską M. Alekna numetė 64,04 m ir ne tik užtikrintai įvykdė normatyvą (58,00 m), bet ir į finalą žengė su geriausiu rezultatu.

Arčiausiai lietuvio atrankos varžybose buvo jamaikietis Ralfordas Mullingsas (62,49 m), baltarusis Vladislavas Pučka (61,08 m) ir iranietis Sadeghas Samimishalamzari (61,01 m).

Varžybų finale Alekna ir vėl smogė jau pirmuoju bandymu - jo sviestas diskas nuskriejo net 69,81 m. Itin sėkmingas metimas ne tik kilstelėjo lietuvį į pirmąją poziciją, bet ir tapo nauju čempionato rekordu.

Sidabro medalis atiteko atrankoje antrą geriausią rezultatą užfiksavusiam jamaikiečiui Ralfordui Mullingsui. Pirmuoju bandymu Karibų salos atletas diską numetė 64,74 m, o antruoju – pagerino savo rezultatą užfiksuodamas 66,68 m atstumą.

Bronzos medaliu pasidabino Baltarusijos atstovas Romanas Chartanovičius, diską nusivedęs 62,19 m.

Tai – jau penkioliktas pasaulio jaunimo čempionatas, kuriame dalyvauja Lietuvos lengvaatlečiai.

Iki šiol mūsiškiai buvo iškovoję keturis medalius: aukso – Andrius Gudžius (2010 m., diskas), sidabro – Viktorija Žemaitytė (2004 m., septynkovė), Airinė Palšytė (2010 m., aukštis) ir Dovilė Dzindzaletaitė (2012 m., trišuolis).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)